“Waarom is die Surinaamse Turk geselecteerd voor het Turks elftal?”

erolerdal
Atilla Türkler, journalist van Habertürk heeft onlangs de onderstaande uitspraken gedaan.
“Lucescu heeft 6 nieuwe spelers uitgenodigd voor het Turks elftal. Dat Erol Erdal Elkan, voetballer van Dordrecht (Jupiler League) is opgeroepen heeft voor verwarring gezorgd. Hij heeft eerder bij drie Turkse clubs (2.Lig) gespeeld en was bijna altijd een reserve speler. Hij speelt in de tweede divisie van de Nederlandse competitie en krijgt 5000 TL per maand. Ook speelt hij bij een club die de meeste tegendoelpunten heeft ontvangen in de competitie. Waarom wordt zo iemand geselecteerd voor het Turks elftal? Heeft Erol Erdal Elkan geluk dat zijn zaakwaarnemer goede relaties heeft met de bestuursleden van de Turkse voetbalbond? Moeder van Erol is Surinaams en zijn vader Turks. In 2013-2014 heeft hij getekend voor Elazigspor, in de tweede competitiehelft heeft hij in 17 wedstrijden 11 keer de selectie niet gehaald. Van de overige 6 wedstrijden heeft hij maar 19 minuten gespeeld. Konya-Antalya => 1 minuut, tegen Gaziantep 2 minuten, Akhisar 3 minuten, Erciyes 6 minuten, Rize 9 minuten. Elazigspor is dat seizoen gedegradeerd. Daarna ging hij naar Kocaeli Birlispor. Wat heeft hij hier gedaan? Hij heeft daar 1 wedstrijd gespeeld (31 minuten). In de tweede seizoenshelft ging hij naar Hatayspor. Wat heeft hij hier gedaan? Hij was weer een reservespeler. Hij heeft alleen in 3 wedstrijden speeltijd gekregen (als reserve). In zijn laatste wedstrijd heeft hij 90 minuten gespeeld. In het seizoen 2015-2016 ging hij verder bij Hatay. In 34 wedstrijden is hij in 9 wedstrijden in de basis begonnen. In 4 wedstrijden kwam hij later op het veld. In 21 wedstrijden heeft hij geen 1 wedstrijd gespeeld. Afgelopen seizoen moest hij weer naar Nederland keren. Hij heeft een akkoord bereikt met Dordrecht. Hier heeft hij 15 weken niet gespeeld. Dit seizoen? Nu speelt hij. De clubs in de Jupiler League zijn nog slechter dan de clubs uit de TFF 1.Lig. Dordrecht staat op de 15e plaats. Ze hebben 16 goals gescoord en hebben 26 goals gekregen. Erol Erdal is een verdediger. Dordrecht is de club die de meeste tegendoelpunten in de competitie heeft gekregen. Daarom is het vreemd dat hij is opgeroepen voor het Turks elftal. Waarom wordt zo iemand opgeroepen? Waarom is die Surinaamse Turk geselecteerd voor het Turks elftal? Nu zal zijn transfersom in een keer stijgen. Alleen omdat hij voor het Turks elftal is geselecteerd. Hij speelt nog steeds voor 5000 TL in een maand. Misschien zal hij het komend seizoen 500.000 euro gaan verdienen. Zijn manager zal heel veel geld verdienen.“
Artikel delen met vrienden:
Reacties (8) 


+: 7937
-: 0
R: 10731
Level 5

Die 'Surinaamse' is niet belangrijk, het gaat er om hoe goed hij is, niet om welke andere nationaliteit hij heeft. Dit is hetzelfde geval als die Birol Parlak een paar jaar terug. Nadat hij werd opgeroepen door Terim, maakte hij opeens een transfer naar Eskisehirspor. Maar die gozer kan er helemaal niks van.


+: 1987
-: 0
R: 4493
Level 5

Hij wordt gewoon expres opgeroepen door Lucescu, enige reden is om te tonen van kijk ik zoek jonge talenten of juist omgekeerd van kijk er zijn geen spelers in Turkije ik moet dit soort shit spelers oproepen.
Lucescu moet weggestuurd worden, je kan niet een toekomstige team verwachten van een man van 70 jaar en ook nog is buitenlander.

Inanin bana o son 4 mac Yilmaz Vural olsaydi herseyin ustune yemin ederim we waren naar WK gegaan, motivatie van hem was genoeg geweest.
We hebben iemand nodig die veel motivatie heeft en natuurlijk moet die een Turk zijn, wat kan iemand als Lucescu in de kleedkamer zeggen tegen de spelers ? Hoe moet zo een [****] ze motiveren ? Yilmaz Vural zou ze 5x zo hard laten strijden, ik snap niet waarom niemand hem de kans geeft.


+: 7937
-: 0
R: 10731
Level 5

Als je een trainer wilt die kan motiveren, had Terim moeten blijven. Motiveren ligt in het verleden, de generatie van nu kan daar niks mee. Ik vind ook niet dat het per se een Turk moet zijn, we hebben heel veel gurbetciler bij het nationale elftal. Die hebben een andere leefstijl en mentaliteit dan de meeste Turken en ze spreken meerdere talen. Dus je kan kiezen voor een Europese trainer, het liefst een Duitser.+: 15543
-: 0
R: 15471
Level 6

Tmm Bona Bernd Schuster gelsin :lol:


+: 1987
-: 0
R: 4493
Level 5

Nee geen Fatih Terim die periode is afgelopen, tactiek bestaat niet in Turkije vooral met Turken mag je tactiek vergeten. Yilmaz Vural is ook iemand die veel motiveert maar spelers hebben nieuwe gezicht nodig, deze man heeft nooit een grote club gekregen of kans bij milli takim, misschien doet die het juist heel goed met zijn voetbalkennis. Wat heb je liever Yilmaz Vural sinds ontslag van Terim of Lucescu. Buitenlandse trainer kan niet bij ons, dat zien we duidelijk bij onze clubs en vroeger met Hiddink en nu Lucescu.
We spelen per jaar 4 a 5 wedstrijden dan heb je niks aan tactiek, je kunt geen tactiek oefenen binnen paar dagen maar er moet veel gepraat geworden en gemotiveerd worden sommige dingen moeten duidelijk in de hersenen geboord worden. Tactiek komt vanzelf wel als je goede spelers hebt.


+: 7937
-: 0
R: 10731
Level 5

Alba, bence tozcu Daum gelsin. Duitser, kent Turkije goed, eet Gazi peynir, wat wil je nog meer.

SenolGunes, Vural heeft nooit die kans gekregen omdat het een matige trainer is, heel simpel. Het begon als een grap en daar moet het ook bij blijven, die man is niet geschikt voor de top.

Zoals ik al zei, we hebben nu veel gurbetciler. In de tijd van Hiddink was dat aantal maximaal 5 of 6, nu heb je minimaal 10 gurbetciler bij het nationale elftal, plus nog een paar Turken die de transfer naar het buitenland hebben gemaakt. Dit is een hele andere generatie en dan moet je ook een andere trainer aanstellen.

4-5 wedstrijden? Je speelt zeker 10 wedstrijden per jaar, als je meedoet aan een toernooi gaat dat nog omhoog. Je moet ook niet verwachten dat we meteen het EK gaan winnen, deze ploeg moet een lange tijd samenspelen.


+: 366
-: 0
R: 1247
Level 5

Waarom hij geselecteerd is valt in zelfde catagorie als waarom Selcuk Inan en Mehmet Topal spelen.


+: 1115
-: 0
R: 1749
Level 5

Lucescu is echt wel een goede trainer niet daarvan, maar je ziet duidelijk dat zijn tijd is gekomen. Hij kan beter met pensioen gaan op 70 jarige leeftijd. Je ziet ook dat hij puur voor het geld bij Milli Takim zit. Er is totaal geen motivatie te zien bij deze man. Tijd om te vervangen.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen