Nations League: Turkije definitief in Divisie B

uefa
Het interlandvoetbal in Europa staat voor de grootste verandering in lange tijd.
De Nations League gaat alles anders maken, maar biedt ook mogelijkheden voor Turkije, dat zich opmaakt voor een verblijf in Divisie B. Alle 55 bij de UEFA aangesloten landen doen mee aan het nieuwe toernooi en de deelnemers worden verdeeld over vier divisies. Dit gaat via de UEFA-ranking. Na het 2-2 gelijspel tegen Finland is Turkije zeker van Divisie B, bevestigt de UEFA. Op 24 januari 2018 vindt de loting plaats.
 
De definitieve indeling:
 
Divisie A
Duitsland, Portugal, België, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië, Polen, Kroatië, IJsland en Nederland.
 
Divisie B
Rusland, Noord-Ierland, Slowakije, Zweden, Wales, Oekraïne, Bosnië-Herzegovina, Oostenrijk, Turkije, Ierland, Denemarken en Tsjechië.
 
Divisie C
Hongarije, Slovenië, Albanië, Montenegro, Servië, Schotland, Roemenië, Griekenland, Bulgarije, Israel, Noorwegen, Cyprus, Finland, Litouwen, Estland.
 
Divisie D
Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Armenië, Macedonië, Faeröer, Luxemburg, Letland, Moldavië, Kazachstan, Liechtenstein, Andorra, Malta, Kosovo, San Marino en Gibraltar
 
Programma Nations League:
 
Speelweek 1: 6-8 september 2018
Speelweek 2: 9-11 september 2018
Speelweek 3: 11-13 oktober 2018
Speelweek 4: 14-16 oktober 2018
Speelweek 5: 15-17 november 2018
Speelweek 6: 18-20 november 2018
 
Loting Nations League:
December 2018
 
Finale:
5-9 juni 2019
 
EK 2020:
De beste vier runner-ups gaan naar de play-offs. De loting vindt op 22 november 2019 plaats. De wedstrijden zelf worden op 26-31 maart 2020 gespeeld.
Artikel delen met vrienden:
Reacties (12) 


+: 993
-: 0
R: 1145
Level 5
38

Ik wil even zo lang mogelijk geen Turkije interlands zien. Oefenwedstrijde n spelen tegen een Litouwen of tegen een Letland en dan winnen ze, denken ze gelijk al dat ze wat zijn, bah. Deze WK zal ik zwaar voor Brazilië of Servië juichen.


+: 300
-: 0
R: 507
Level 4

Voor mij is het Denemarken en Japan! Maar je hebt gelijk, even zo lang mogelijk geen Turkije interlands zien. Ik wacht op het vertrek van die koe genaamd Yildirim Demiroren, is gewoon een soort Aziz, maar dan minder "media hoer'.


+: 45
-: 0
R: 89
Level 2
+2

Juichen voor servie?
Serviërs zijn de vieste mensen op aarde. Ze haten moslims en jij gaat ze nog toejuichen.+: 2484
-: 0
R: 1958
Level 5
+2

Als jij mensen die 'Osman aga' zingen voor Erdogan in Servie vieze mensen noemt, dan ben jij zelf geen mens vieze racist. Ga niet elke Servier over dezelfde kam heen scheren aan een praktiserende goedgelovige moslim is het ten strengste verboden om racistisch te zijn. Kendine ilk once bak acaba yeterince muslumanliga layik birimisin diye, sonra muslumanlara hakarette bulunanlara serzeniste bulun. Maar ga niet onnodig haat zaaien..

Servie is al enkele jaren (korte termijn) aan het veranderende. Ik weet niet hoe jullie dingen aannemen via de media, maar denk bijvoorbeeld 3x na waarom Erdogan die landen bezocht recent (Oekraine en Servie) waar ze hem vooral in Servie goed onthaald hebben. Niet verwacht van een land vol met 'meest vieze mensen op aarde die moslims haten' of niet?


+: 558
-: 0
R: 883
Level 4
+1

@ARDAVRUPA
Jij weet zeker niet wie de Serviers zijn hé? Jij kent alleen de Serviers die onafhankelijk wouden zijn van het Ottomaanse Rijk of de Serviers van de Balkanoorlog.

Laat me je is uitleggen wie de Serviers zijn. Serviers zijn mensen die Sultan 1. Suleyman gingen helpen om Belgrad over te nemen van de Hongaren. Ook waren er jaren lang Servische families die gingen werken voor de sultans, zoals de familie Malkocoglu.

Gisteren nog waren ze buiten om Erdogan toe te juichen. Je zag allemaal Servische en Turkse vlaggen en een groot spandoek met in het Servisch ''Osmanli Torunlari'' terwijl ze Osman aga er nog bij zingen.

Het klopt dat ze in korte tijd veel waren veranderd maar je moet ze niet allemaal over 1 kam scheren.


+: 3910
-: 0
R: 6645
Level 5

@ARDAVRUPA
Oetlul ken je geschiedeins en kom dan maar weer terug. Op het WK ben ik voor Servie.


+: 51
-: 0
R: 165
Level 3

Steun een islamitsch land zoals egypte of saudi arabie


+: 45
-: 0
R: 89
Level 2

@bkj4crasi oke omdat een (groot) deel nou is veranderd betekend niet dat we moeten vergeten wat voor haat hun jarenlang hebben gezaaid tegenover moslims. Vorig jaar nog ging ik met de auto naar Turkije en ik ga niet vergeten hoe hun tegenover mij hebben gehandeld als Turk zijnde.


+: 1351
-: 0
R: 2965
Level 5

Saudi-Arabie zijn hondjes van Amerika beter Egypte supporten.


+: 1527
-: 0
R: 3018
Level 5

Aq kimi destekleyelim ozaman?


+: 1527
-: 0
R: 3018
Level 5

Size biraz tarih anlatim behey gafiller.

Tayyip reis Novi Pazara gitti. Novi Pazar eskilerden Bosna Eyaletine bağliydi. Adamlar aslinda Boşnak. Tabiki Sirplar gitti Balkan savaşlarda Sandzak/Novi Pazar eyaletini böldü aldi. De regio is net Servisch als Vojvodina (Noord Servië), Niş en Macedonië. De echte Servische moslims zijn in 1817 verdreven vermoord of gedwongen bekeerd in de Belgrado Pashaluk door het falen van Selim III/Mahmud II en de janitsaren.

Ik steun Servië ook trouwens. De chick waar ik verliefd op ben is Servisch dus sympathie. Ik oordeel de rest niet by the way.


+: 128
-: 0
R: 456
Level 3

Steun gewoon niemand en kijk gwn voetbal jou land is er niet bij dus support je niemand

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen