Huidige indeling Nations League op basis van ranglijst UEFA

uefa
Het Turks elftal mag volgend jaar waarschijnlijk aan de tweede hoogste divisie van de Nations League deelnemen.
Turkije heeft door het gelijkspel niet bij de beste twaalf landen van de ranglijst van de UEFA geschaard. De Nations League gaat volgend jaar september van start en is een nieuwe competitie die kan dienen als 'ontsnappingsroute' richting het EK van 2020. De 55 landen die bij de UEFA zijn aangesloten, worden op basis van hun plek op de Europese ranglijst verdeeld over vier divisies. Zo spelen in groepen van drie of vier de sterke landen tegen elkaar en de zwakkere ook. Dat gebeurt in september, oktober en november 2018. De groepswinnaars gaan een divisie omhoog, de hekkensluiters degraderen. Per divisie is één ticket naar het EK te verdienen, ook dus voor de 'kleintjes' uit de D-categorie.
 
Huidige indeling Nations League op basis van ranglijst UEFA: 
Divisie A
Duitsland, Portugal, België, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië, Polen, Kroatië, IJsland en Nederland.
 
Divisie B
Rusland, Noord-Ierland, Slowakije, Zweden, Wales, Oekraïne, Bosnië-Herzegovina, Oostenrijk, Turkije, Ierland, Denemarken en Hongarije.
 
Divisie C
Slovenië, Albanië, Montenegro, Servië, Schotland, Tsjechië, Roemenië, Griekenland, Bulgarije, Israël, Noorwegen, Cyprus, Finland, Estland en Azerbeidzjan.
 
Divisie D
Litouwen, Wit-Rusland, Georgië, Armenië, Macedonië, Faeröer Eilanden , Luxemburg, Letland, Moldavië, Kazachstan, Liechtenstein, Andorra, Malta, Kosovo, San Marino en Gibraltar.
Artikel delen met vrienden:
Reacties (9) 


+: 225
-: 0
R: 755
Level 4

Nl ook B werd er verteld bij NOS, begrijp niet dat Servië in groep c zit wat een slechte indeling ,in groep a vind ik ook dat er sommige er niet in horen en Turkije heeft geluk dat we in b zitten verdienen we ook niet


+: 8014
-: 0
R: 10921
Level 5

Hele rare opzet dit. Dus de winnaar van Divisie D kan zich plaatsten voor het EK. Plus je gaat krijgen dat landen die net op de grens zitten, expres wedstrijden gaan verliezen om een divisie lager te gaan. Ik had nu bijvoorbeeld liever gehad dat we hadden verloren van Finland, dan zaten we in Divisie C en hadden we makkelijkere tegenstanders.


+: 952
-: 0
R: 848
Level 4

Nee want wedstrijden verliezen betekent minder punten in de landen lijst = kans op een sterkere poule in de kwalificaties.+: 8014
-: 0
R: 10921
Level 5

En minder punten betekent een lagere divisie, dus een grotere kans dat je de divisiewinnaar wordt en naar het EK gaat. Je kan via de kwalificatieron de of via de Nations League.


+: 360
-: 0
R: 695
Level 4

Prima indeling voor Turkije. W horen nog niet in A.


+: 2033
-: 0
R: 4723
Level 5

Huh ? Dit klopt niet hoor, dit betekent niet dat divisie A tegen elkaar spelen maar juist a1 b1 c1 d1 dat de indeling zo word. Het kan nooit dat B bijvoorbeeld onze poule word en dat er maar 1 land door kan gaan, is toch onzin als bij Divisie A bijv alleen Duitsland doorgaat en alle andere toplanden niet. Tenminste zo denk ik anders klinkt het echt onzin.


+: 952
-: 0
R: 848
Level 4

Nee echt alleen per divisie. Dus iedereen in A tegenelkaar enz. Het is gewoon een extraatje naast het huidige kwalificatie systeem die pas in 2019 gespeelt gaat worden voor het ek in 2020


+: 8014
-: 0
R: 10921
Level 5

Divisies worden opgedeeld in 4 groepen. Alle groepswinnaars spelen in 2020 een soort Final Four om alsnog een EK-ticket te krijgen. Daarnaast heb je nog de gewone kwalificaties, dus als een van die groepswinnaars daar niet bij de eerste 2 eindigt, hebben ze alsnog een kans via de Nations League.


+: 952
-: 0
R: 848
Level 4

Dit word in 2018 gespeelt. Hieruit vallen 4 EK tickets te bemachtigen. De overige 19 (?) tickets zijn te bemachtigen via de kwalificaties in 2019.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen