Erdoğan gaat Christelijk erfgoed Hagia Sophia openen voor gebedshuis voor Moslims

ayase
Nadat vandaag Trump Jeruzalem erkent als hoofdstad van Israel komt Erdogan met een tegenactie tegen het Westen en Verenigde Staten.
De roep in Turkije om het monument opnieuw als moskee te gaan gebruiken wordt luider, melden diverse Turkse kranten vandaag.
 
De voormalige kerk Hagia Sophia werd gebouwd in de zesde eeuw. Vanaf 1453 werd het bedehuis als moskee gebruikt; sinds 1934 is het een museum.
 
De aanstelling van een imam stuitte al eerder op internationale kritiek. Het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde het besluit „een stap terug.” Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS maande Turkije tot een „respectvolle omgang” met de geschiedenis van de plek.
 
 
 
Artikel delen met vrienden:
Reacties (29) 


+: 2484
-: 0
R: 1958
Level 5
+1

Dit is toch geen voetbal gerelateerd topic komaan man? Insanin siteye girme hevesi iyicene gidiyor zaten ara sira giriyorum..


+: 259
-: 20
R: 778
Level 4
+2

Ik zeg doen. Als zij geen respect hebben waarom wij dan wel?


+: 1218
-: 0
R: 1006
Level 5

Als Erdogan zo doorgaat mag je i. Turkije geen alcohol meer drinken en kerstversiering en meer doen in Istanbul etc etc.

Er zijn mee imam hatip liseler en camiler dan scholen geen wonder dat ons volk altijd zo achter loopt.

Komt omdat Erdogan altijd achter Arabieren loopt+: 3910
-: 0
R: 6645
Level 5
+10

Nou en ik heb liever dat er geen alcohol wordt gedronken en helemaal geen kerstvieringen in Turkije. Ik wil geen kerstviering zien in Turkije.


+: 1855
-: 0
R: 1856
Level 5
+1

Ik heb liever geen mensen zoals jij in beschaafde landen. Tam rezilsin amk.

Ga lekker naar de woestijn en blaas je zelf daar op vuile racist dat je bent. Jij discrimineert christenen en andersgelovigen . Jij bent een soort van een kan-ker en zeker een zwarte vlek voor de turkse gemeenschap. Hoe kan een turk die zelf in Nederland woont zo over buitenlanders en hun tradities denken en praten. Nogmaals jij bent een vuile racist en een potentiele terorist achtige rat. Figuren zoals jij zijn gevaarlijk puur vanwege het feit dat ze achterlijk zijn. Senden insan olmaz amk. Dat de beheerder van deze site jou al die tijd niet heeft geband omdat jij een Tinerci bent is ook opvallend.

Iedereen die Erdogan in deze kwestie steunt moet wel snappen dat Erdogan niet veel anders is dan Trump. De ene actie met de andere actie rechtvaardigen kan niet.

En mensen moeten ophouden om de islam te verenigen met AKP. een beetje moslim zou eigenlijk zich niet moeten mengen in politiek.


+: 516
-: 0
R: 1070
Level 5
+2

Dat moet ook niet! Musluman ulkesi olmaya zaman geldi! Iran gibi tek islam sartlari lazim bize!


+: 492
-: 0
R: 450
Level 3
+2

Dat jij als een niet-praktisere nde randdebiel daar niet tegen kan, is jouw probleem? Ons hoor je daarover niet klagen cibiliyetini diktigimin herifi @askimmmm.


+: 1128
-: 0
R: 1275
Level 5
+4

Senin gibi türklerin amk....

Jullie kunnen ook niks anders zeggen dan ‘volk loopt achter’....

Muslumansan utan lan.... utan......


+: 1070
-: 0
R: 2906
Level 5
+1

tuuuh senin milliyetci agzina tukureyim,
met je kerstboom thuis kerst vieren tfoeee schande''
heb je ook met kerstman gevierd AMK,
ga je een gafur feest vieren senin agzina tukureyim.


+: 34
-: 10
R: 143
Level 3

Yasa Mustafa Kemal Pasa Yasa !!!


+: 1218
-: 0
R: 1006
Level 5

Nou alle BJK aanhangers van Istanbul yani Carsi aanhangers zullen jou allemaal tegenspreken Haha je weet niet eens hoe je eigen suportersgroep erover denkt


+: 1218
-: 0
R: 1006
Level 5

Carsi niet naar maclar? Haha wat een grap al die geluid wat je hoort bij jullie uit en thuis wedstrijden komen van de harde kern dus Carsi.
Zolang BJK bestaat zal Carsi blijven bestaan.
En Carsi is anti Erdogan en anti sheria etc etc


+: 1855
-: 0
R: 1856
Level 5

Het enige leuke aan BJK is Carsi, saygimiz var: En de reden dat we respect hebben voor Carsi is dat ze rechtvaardig zijn.

Ze lopen niet blindelings achter schapenherders aan. Anliyana gelsin bu laflar.


+: 1128
-: 0
R: 1275
Level 5
+3

Carsi grubu bestaat meestal uit communisten, dogu ataturkculer... deze mensen zijn misschien wel moslim, maar je merkt er niks van...

Turkije is een islamitisch land, en zal islamitisch blijven.

Osmanlı yıkılmış bir devlet değildir. Durdurulan bir medeniyettir.

Ataturk wilde net als het westen leven...

Muslumansaniz utanin.. Ezan okunan ülkede kerst vieren yapilir mi be...

Zionist ülkelerle takilmiyalim...

Oke je moet respect tonen tegenover andere geloven etc... maar Turkije is een islamitisch land...

Zelfs dan nog worden er christelijke feesten gevierd, dus jullie hebben niks te klagen...


+: 34
-: 10
R: 143
Level 3

Turkije is officieel geen islamitsch land, en zal het ook nooit meer worden !
Een echte Galatasarayli is niet voor erdogan, dus scheer je a.u.b weg bij deze prachtige club in het Europese Turkije ! Check btw ook even de opening van Turk Telekom ARENAAAA


+: 1128
-: 0
R: 1275
Level 5
+2

yuru git aq

turkije heeft de meeste moskeeen per km2, turkije is na de meest succesvolle rijk ( ottomaanse rijk) opgericht, dus 90% is moslim, turkije is dus islamitisch. we laten een man als ataturk ons niet de-islamiseren.

ezan - 100x per dag
meeste moskeeen per km2
eeuwenlang islamitisch geweest


+: 3910
-: 0
R: 6645
Level 5
+4

@Masturadamus

Wie ben jij om mij te oordelen over mijn manier van denken. Aangezien jij een autist bent heb jij moeite met lezen. Ik heb alleen maar gereageerd op askimmmm. Wie is hier nou een racist. Kijk eens hoe jij reageert. Ik weet niet of je het weet maar de Turkse gemeenschap bestaat grotendeels uit Moslims. Ik heb alleen gezegd dat ik in Turkije geen kerstviering wil zien en daarmee bedoel ik in het openbaar. Als ik in Istanbul loop dan zie ik rond kerst allemaal kerstvieringen. Dit gaat mij gewoon te ver. Turkije is een islamitische land. Angezien jij een atheïst bent zal jij dit allemaal niet begrijpen. Mensen zoals jij willen gewoon meedoen met de westerse samenleving. Nogmaals goed lezen voordat je weer zo achterlijk gaat reageren. Ik heb het over TURKIJE!!!!!!!

Ha bu arada sen kimsinde benim insanligimi yargiliyorsun. Sen önce insan olmayi ögren ondan sonra karsiyi yargila serefiz köpek.


+: 1128
-: 0
R: 1275
Level 5
+2

Adamsin bjk27....

Ongelovigen hebben niks te zeggen over turkije als het gaat om islam...


+: 3910
-: 0
R: 6645
Level 5
+1

Seni severim kardesim bilirsin :lol:


+: 1855
-: 0
R: 1856
Level 5
+2

BJK27

ga je je nu ook aanstellen?

Geen kerst in islamitische land? Maar wel Ramazan en Kurban in Christelijke landen. Je zegt zelf dat je een facist bent, wat moet ik daar verder op zeggen.

Turkije was altijd een seculiere democratie en hoop dat dat zo blijft. Met alle Islamitisch bestuurde landen in de wereld zien we hoe die landen worden geregeerd.

Als je zoveel houdt van je islamitisch Turkije, [****] dan toch op naar Turkije en neem je landgenoten mee die zoals jij denken. Ga lekker daar werken als een ezel voor een beetje geld. Geen zekerheid niets. Je zusje naar Iman hatip.

Ik ben trouwens geen atheist, maar als jij een moslim genoemd wordt dan weet ik niet of ik een moslim genoemd wil worden.

Jij bent een Racist vuile hond. En de beheerder van deze site gedoogd jou, dus is hij het met je eens. Want volgens de regels van deze site had jij eruit moeten vliegen, racist dat je bent.

Moslims mogen alles in de wereld, maar niet moslims mogen niets in Turkije. Dat is jou logica amk. Insan degilsin sen. Ga je schamen. En iedereen die het eens is met jou moet zich afvragen of ze mensen zijn?

Waar leren jullie toch dit soort onzin?


+: 3910
-: 0
R: 6645
Level 5
+2

@Masturadamus

En weer heb je moeite met lezen. Jij kan niet normaal reageren. Ik ben blij dat Erdogan Turkije zo groot en machtig heeft gemaakt. En hoop dat hij nog lang en gelukkig aan de macht kan blijven. Ik ga op een voorwaarden terug naar Turkije. Dat is als jij je Turkse nationaliteit gaat inleveren. Weet je wat jij moet gaan doen? Je pvv vrienden gaan opzoeken en lekker een biertje met ze gaan drinken.

Atheïst wil jij niet meer op mijn reacties reageren?


+: 492
-: 0
R: 450
Level 3
+3

Masturadamus voordat je de slimste probeert uit te hangen besef eens eerst dat kerstmis commercieel is en niks in het hedendaagse leven met christendom te maken heeft beynini ziktimin blowjunki. Waarom moeten ze in Turkije kerst vieren als ze hier geen suiker of offerfeest vieren fransiz kirmasi seni???

Bjk27 senin agzina verdi haberin yok


+: 229
-: 0
R: 562
Level 4

zullen wij het weer over voetbal hebben heren? dit leidt nergens naar toe. Eeuwige nutteloze discussies over politiek. Alsof je weet wat er achter de schermen gebeurt. Alsof je dag en nacht met die mensen bent. Iedereens waarheid hangt af aan welke kant ze staan, links of rechts. Mijn waarheid is Besiktas, gerisi bos.

Kartal tek basina havalandi, ucuyor


+: 229
-: 0
R: 562
Level 4

hepinizin beynini sikim. politika icin birbirinize giriyorsunuz. ben yorumlara yabanci olarak okusam, bu turkler nekadar aptal diye dusunurdum. Dat is ook te zien aan de gemiddelde IQ van ons volk.

insan akrabalarina, arkadaslarina guvenmiyor, ama televizyondaki tanimadigi kisilere inaniyor.

herkez politika uzmani olmus amq .


+: 34
-: 10
R: 143
Level 3

Doe is GODVERREDOMME normaal man! Het is een museum geworden en als je dit nu wilt veranderen voor een bedehuis? TYF dan lekker weg man! Gebruik je bek in plaats van dingen te veranderen in je eigen land. Als hij nu nog aan de macht blijft dan word turkije hetzelfde als noord-Korea maar dan met een extreem dik islamitisch tyfus land... Noteer dit maar in je boekje.


+: 2484
-: 0
R: 1958
Level 5
+2

Hahahah, omdat hij van het volk komt zeker? (tis sarcasme da anlamazsin kesin wat ik hier bedoel)

Jouw comment is echt lachwekkend, je vindt zeker ook dat Erdogan die saray voor zichzelf alleen heeft laten bouwen of niet?

Als hij nog een jaar of 6/7 aan de macht blijft gaan we zien gap, je hebt geen glazenbol, aan standpunten onderbouwen kom je sws tekort..


+: 46
-: 0
R: 224
Level 3

Kusura bakmayinda icki icen buyuk kisim is echt intolerant. Icmezse hoor je er niet bij, geri kafalisin vs, hor goruyorlar,ipv respect tonen. Bide bizim millet icmesini bilmiyor, bokunu cikariyorlar. Hep batililari kopyalarizya, bari nasil icilmesinide ogrenin. Adamlar ictigi zaman super gezellig, bizimkiside meyhane kulturu, arabeskin dibine bagliyorlar, nedemek istedigimi anlamak istiyorsan kadikoyde meyhane caddelerinde bi dolarin


+: 258
-: 0
R: 438
Level 3
+2

Fatih sultan Mehmetin cıkardığı fermağanı unutmayın :

"Ayasofyayı camiilikten cıkartan kisi, allahin laneti üzerine olsun."

Ayasofya had allang al een camii moeten zijn


+: 11
-: 0
R: 49
Level 1
+1

hoplaaaaaaa alle turke weer na istanbul,
bijstand neukers

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen