Turkije plaatst zich voor EK2020


aturks
Turkije heeft zich donderdagavond geplaatst voor het EK van volgend jaar door voor eigen publiek met 0-0 gelijk te spelen tegen IJsland. 

De Turken wisten dat een gelijkspel een uitstekend resultaat zou zijn, al zou een overwinning de groepswinst binnen handbereik zijn.

Gescoord werd er donderdag niet in Istanbul. Turkije speelde een zwak eerste helft, maar was heer en meester in de tweede helft waarbij de ploeg van bondscoach Senol Gunes twee keer de lat raakte. IJsland kreeg een grote kans in de slotfase om de 0-1 te maken, maar verdediger Merih Demiral haalde bal uit de lijn.

Door het (0-0) resultaat in het Türk Telekom Stadion is ook Frankrijk zeker van een ticket. De regerend wereldkampioen speelt donderdagavond om 20.45 weliswaar nog uit tegen Albanië, maar kan door IJsland niet meer achterhaald worden. Het onderling resultaat is namelijk in het voordeel van de Fransen.

Turkije gaat met nog één duel te gaan aan kop in groep H met twintig punten. Frankrijk heeft één punt minder, maar ook nog een wedstrijd tegoed. IJsland (zestien punten) kan zich niet meer rechtstreeks plaatsen, maar heeft nog wel de play-offs van de Nations League als eventuele reddingsboei.
Artikel delen met vrienden:


Reacties (14) 


+: 760
-: 0
R: 1260
Level 5
+2

Ik feliciteer hierbij het Turkse volk en alle leden op TV.net . :tr:

We moeten niet zeiken . We zijn 2e geworden in een groep met Frankrijk en IJsland en daarvoor zouden we al tekenen voordat de kwalificatie begon.

Hoop op een mooie zomer met emre abdukadir en dorukhan erbij .

Hadi turkiyemmmm :tr:


+: 125
-: 0
R: 364
Level 3

wie zegt dat we tweede worden als frankrijk hun wedstrijd van vaandaag verprutst en verliezen of gelijkspelen dan staan wij eerste+: 262
-: 0
R: 1016
Level 5

ik hoop dat we tegen nederland spelen. dat gaat leuk worden


+: 61
-: 0
R: 311
Level 3

Gefelicteer, Ama we konden meer uithalen..


+: 18531
-: 0
R: 21361
Level 6

Deze wedstrijd heb ik Besiktas van het laatste 2 jaar gezien. Senol die niet tijdig ingrijpt en zichtbaar tevreden is met 1 punt. Het kwam ons bijna duur te staan, als Merih de speler van IJsland niet had gelezen en al 5 seconde van te voren wist wat er zou gebeuren.

Umut Meras was vandaag naar mijn mening de beste op het veld. Hakan was weer een prutser, en Cengiz moet afleren om van overal proberen te schieten, soms liggen er betere opties voor de hand.

Al met al, gelukkig zijn we door en zijn we na 4 jaar weer gekwalificeerd voor een eindtoernooi. Wij gaan beter worden, als de groep niet te zwaar wordt, kunnen we daar ook uit komen.


+: 760
-: 0
R: 1260
Level 5

Moldavië 0-1 voor Frankrijk haha :P+: 237
-: 0
R: 424
Level 3

Inmidels 1-1..zo blijft het wel spannend..


+: 746
-: 0
R: 1403
Level 5

Ondank het slechte spel, ben ik een trotse Turk hier!

:tr:


+: 3398
-: 0
R: 9207
Level 5

Wedstrijd niet om aan te zien, tegen een verschrikkelijk e rugbyploeg. Ik kreeg pijn aan mn nek van de hoge ballen.

Helaas gingen wij teveel mee in hun spel, maar dat was te verwachten gezien onze opstelling.

Maar who cares, we hebben het EK gehaald en voor de 7e keer in 9 wedstrijden houden we de nul. Dat is echt indrukwekkend.

Petje af voor wat Senol hoca in korte tijd heeft neergezet.

Cijfers:

Mert 7
Zeki 7
Merih 8
Caglar 7
Umut 8
Okay 6
Mahmut 6
Ozan 5
Hakan C. 5
Cengiz 6
Burak 6

—————-
Yazici 6
Kaan 6
Ömer -


+: 500
-: 0
R: 1843
Level 5

Jammer dat er weer een groep komt met club kleding daarmee bedoel ik die groepje Gs supporters, is het nou echt zo moeilijk om een milli takim shirt aan te doen ipv een gs shirtje?+: 13
-: 0
R: 122
Level 3

Misschien hebben ze dat niet downie


+: 500
-: 0
R: 1843
Level 5

Misschien moeten ze dat dan kopen of weet jij niet wat dat is?


+: 1222
-: 0
R: 2352
Level 5

Senol moet echt afleren van met 3 verdedigende middenvelders te spelen. In plaats van Ozan Tufan kon Deniz Turuc evengoed spelen. Die jongen doet het bij Fener misschien niet denderend maar bij de Milli Takim speelt hij toch vaak goed.


+: 80
-: 0
R: 331
Level 3

Burak Yilmaz out

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen