Officieel: "Buitenlanderslimiet gaat veranderen!"


anihat
Nihat Özdemir, de voorzitter van de Turkse voetbalbond heeft onlangs de onderstaande uitspraken gedaan.

“Ik wil het Turks voetbal naar een hoger niveau tillen. Mijn doel is om het Turkse elftal in de top 10 te krijgen en de Turkse competitie naar een hoger niveau te tillen. 

"Hiervoor gaan wij diverse onderzoeken starten en nauwkeurig kijken hoe men de top 5 competities bestuurt. Wij gaan de MHK reorganiseren en hiervoor hebben wij een plan van 3 jaar gemaakt. Wij gaan met de banken een project starten om de schulden van de Turkse clubs te herfinancieren, want dat is op dit moment het grootste probleem van het Turks voetbal. In 2024 zal er een nieuw tijdperk ontstaan voor het Turks voetbal. Ik heb de komst van trainer Şenol Güneş ook gesteund en zal hem blijven steunen. Hij zal succesvol zijn voor het Turkse elftal. 

De buitenlanderslimiet zal het komende seizoen zo doorgaan, zoals het nu is. Daarna gaan wij een besluit nemen die voor het seizoen ernaar zal gelden. We zijn van plan om de buitenlanderslimiet te verlagen,” aldus Ozdemir.
Artikel delen met vrienden:


Reacties (4) 


+: 297
-: 0
R: 529
Level 4

Buitenlandersli miet moet dan anders:
Minimaal 3 Turken in de basis. Om de aantal buitenlanders te verminderen naar 8 of zelfs minder is stupide. Ik kan 12 nog verkroppen maar minder? Nee...

Met de huidige limiet zijn we goed bezig als nationale elftal...


+: 5361
-: 0
R: 6582
Level 5

Schrap buitenlandersli miet helemaal af. Wat een klote regel is dat ook .. en ik snap echt niet dat sommige er achter staan. Als je turken wilt laten spelen dan doe je dat toch anders niet.+: 756
-: 20
R: 1618
Level 5

Buitenlandersli miet değil, ze moeten met iets komen waardoor clubs verplicht zijn om jeugs spelers te laten doorstromen.

Bijvoorbeeld, elk seizoenmoet een speler uit jeugd 10 wedstrijden in lig spelen. Top 5 takimlardan her sezon 1 sağlam yetenekli genç çıksa yeter zaten.


+: 5
-: 0
R: 82
Level 2

De limiet hoeft niet perse te veranderen. Als je het Turks voetbal op een hoog niveau wil tillen moet je dus turkse spelers de kans geven. Je moet turkse clubs verplichten minimaal 1 spelers uit je eigen jeugd op het veld te hebben en minimaal 2 op de bank. Zo krijgt hun potentie de kans. En voorkom je dat er weer tarik praktijken komen

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen