Officieel: Erdogan is de baas over Noord-Syrië


erdid
Turkije en Rusland gaan gezamenlijke patrouilles uitvoeren in het noordoosten van Syrië, in een zone die tot tien kilometer Syrië in gaat. 

De Terroristische YPG en PKK moet zich de komende dagen uit het gebied terugtrekken tot 30 kilometer van de Turkse grens. Dat hebben de Turkse president Erdogan en zijn Russische ambtgenoot afgesproken bij een ontmoeting in de Russische badplaats Sotsji..

Afgesproken is dat Turkije voorlopig controle houdt over het stukje Noord-Syrië waar in de afgelopen twee weken het Turkse leger binnentrok. Een einddatum hiervoor wordt niet gegeven.

Het grensgebied buiten het door Turkije gecontroleerde gebied zal worden bemand door Syrische grenspolitie en Russische militaire politie.
Artikel delen met vrienden:


Reacties (2) 


+: 724
-: 0
R: 1353
Level 5

+: 5041
-: 0
R: 9708
Level 5

Helal sana Erdoğan :yip: :yip: :yip:

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen