VS bereikt deal met Turkije over een tijdelijke pauze van de operatie in Syrië


turksevlag
De Verenigde Staten en Turkije hebben een akkoord bereikt over de Turkse schoonmaakoperatie in het grensgebied met Syrië, meldt de Amerikaanse vicepresident Mike Pence donderdag.
Er is een wapenstilstand afgesproken, met de voorwaarden dat de terroristen het gebied moeten verlaten. Turkije vecht in het grensgebied tegen de terreurgroep YPG die helemaal geen kans maakt tegen de Turkse leger. De YPG is een verlengstuk van de PKK, een organisatie die meerdere landen als een terroristische groepering beschouwen. Het offensief van Turkije stopt pas als de YPG zich heeft teruggetrokken. Turkije gaat de eerder geplande 'veilige zone' creëren. Het gaat om een strook van zo'n 225 kilometer lang en 32 kilometer breed langs de Turks-Syrische grens veilig te stellen als "bufferzone tegen terrorisme". Ook willen ze de 2 miljoen Syrische vluchtelingen die momenteel in Turkije worden opgevangen hierheen sturen. Turkije zal in het gebied primaire en secundaire voorzieningen bouwen zoals scholen en ziekenhuizen. Ook zullen de Amerikanen hun economische sancties intrekken. De laatste berichten luiden dat er 702 terroristen inactief zijn gemaakt door de Turkse leger. 

Turkije, Rusland en Iran zijn samen bezig om het oude verdeelde Syrië weer volledig te herstellen en met de val van de terreurgroep YPG en terugtrekking van de Amerikanen lijkt dit bijna te zijn gelukt.
Artikel delen met vrienden:


Reacties (3) 


+: 11516
-: 0
R: 11710
Level 5

Waarom bouwen wij scholen en ziekenhuizen voor hun? Laat Amerika en Europa dat maar lekker doen. We hebben al genoeg gedaan.


+: 5
-: 0
R: 82
Level 2

@3yildizfb dit komt om 2 redenen voor zover ik weet.

1 Syrische mensen hebben ons destijds bij canakale oorlog geholpen, canakale savasinda suriyeli kardeslerimiz sehit dustu.

2 biz muslumanlar her kim zorda olursa elimzi uzatip yardim ederiz. Cunku digerler asla yapmaz+: 5726
-: 0
R: 9067
Level 5

4d chess van Erdogan

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen