“Turkije grijpt in waar anderen hebben gefaald”


erdognatr2
President Recep Tayyip Erdogan heeft onlangs in een open brief aan de Amerikaanse krant Wall Street Journal de onderstaande uitspraken gedaan. 

Wat hebben jullie gedaan?
“Dezelfde landen die Turkije de les lezen over hoe IS moet worden aangepakt, zijn er in 2014 en 2015 zelf niet in geslaagd om de toestroom van deze terroristen te stoppen. We namen 3,6 miljoen Syrische vluchtelingen op - meer dan enig ander land - en gaven 40 miljard dollar uit om hen onderwijs, gezondheidszorg en huisvesting aan te bieden. Onze cultuur van gastvrijheid verplichtte ons de last van de opvang van miljoenen oorlogsslachtoffers te dragen, met weinig hulp van de internationale gemeenschap. 

Turkije heeft zijn limiet bereikt
“Toch heeft Turkije op een bepaald moment zijn limiet bereikt. Regeringen wilden hun verantwoordelijkheid vermijden en schilderden mijn waarschuwingen af als bedreigingen terwijl ze bedoeld waren als een louter feitelijke verklaring. Onze missie is tegelijkertijd om de Koerdische Arbeiderspartij, de terroristische organisatie die bekend staat als de PKK, samen met haar Syrische filialen en Islamitische Staat te bestrijden. Turkije heeft geen enkel geschil met een etnische of religieuze groepering.” 

Arabische Liga
“Ook de leden van de Arabische Liga, die de operatie van Turkije in Noord-Syrië als een invasie hebben beschreven, moeten enkele vragen beantwoorden. Aangezien ze zo ongelukkig zijn met de inspanningen van Turkije om Syrische vluchtelingen te herenigen met hun voorouderlijke land: hoeveel oorlogsslachtoffers hebben ze zelf toegelaten? Hoeveel hebben zij gedaan om de humanitaire crisis in Syrië te beëindigen? Welke politieke initiatieven hebben zij gesteund om de burgeroorlog tegen te houden? De Arabische Liga, waarvan de uitspraken niet de werkelijke opvattingen en gevoelens van het Arabische volk weerspiegelen, heeft geen legitimiteit. 

Vrede en stabiliteit in de regio herstellen
“Operatie Vredesbron is een tweede kans om Turkije te helpen in Syrië de oorlogen bij volmacht te beëindigen en de vrede en stabiliteit in de regio te herstellen. De Europese Unie - en de wereld - zou moeten steunen wat Turkije probeert te doen”
Artikel delen met vrienden:


Reacties (5) 


+: 136
-: 10
R: 529
Level 4
+1

Isis moet je niet aanvallen , Hun doel is om Europese bevolking aan te vallen en juist Europees bevolking is tegen Turken. Dus kun je isis als chantage middel gebruiken tegen Europa.


+: 1863
-: 0
R: 2456
Level 5
+2

Wereldleider Erdogan :yeah:

Ik heb een bericht voor alle PKK sympathisanten:
Jullie hebben nooit in de geschiedenis een land gehad, dat zal er ook niet gebeuren. En als jullie zo graag een land willen hebben, vecht er dan als een man voor. Oh nee, die ballen hebben jullie niet he, laffe terroristen!+: 488
-: 0
R: 1083
Level 5

Dictator Erdogan :yeah:


+: 5041
-: 0
R: 9708
Level 5

Wereldleider Erdoğan :yeah:


+: 5726
-: 0
R: 9066
Level 5

Erdogan'i sev veya sevme, maar hier verdiend hij de steun van heel Turkije. Ook van zijn zogenoemde 'Allies' helaas hebben die ons in de steek gelaten, maar dat was ook te verwachten he. Türkün Türkten baska dostu yoktur

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen