Moedig Turkije buigt niet tegen Wereldkampioen Frankrijk


amilkaz
In het Stade de France werd maandagavond de topper uit Groep H afgewerkt tussen koploper Turkije en Frankrijk, die voorafgaand aan deze wedstrijd allebei achttien punten hadden uit zeven duels. 

Turkije had eerder in juni 2-0 gewonnen van Frankrijk. De veelbesproken EK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Turkije heeft maandagavond geen winnaar opgeleverd:1-1.

Frankrijk was in de eerste helft sterker dan Turkije en kreeg kans op kans, maar doelman Mert Gunok was de man of the match met zijn reddingen. In de tweede helft kroop de ploeg van bondscoach Senol Gunes meer uit hun schulp en na een uur kreeg Burak Yilmaz een uitgelezen kans op de 0-1, maar zijn inzet ging over. Ozan Tufan en Burak Yilmaz kregen weer kansen, maar scherp waren ze niet voor het doel.

De Fransen kwamen voor eigen publiek een kwartier voor tijd op voorsprong via invaller Olivier Giroud, maar dankzij een kopbal in de 81e minuut van Kaan Ayhan hield Turkije toch nog een punt over aan de krachtmeting in Parijs: 1-1.

Turkije gaat aan de leiding met negentien punten uit acht duels en staat uitstekend voor in Groep H, maar doordat IJsland tegelijkertijd met 2-0 won van Andorra, moet de definitieve beslissing in de poule nog vallen. 
Artikel delen met vrienden:


Reacties (17) 


+: 2765
-: 0
R: 10599
Level 5

Nu mogen we het echt niet meer weggeven. 4 punten gepakt van Frankrijk. Merih demiral, mert gunok en caglar wat een beesten! Hakan speelde een sterke wedstrijd toen die erin kwam. Soms heb je geluk nodig en dat hadden we vandaag.

:tr: :tr: :tr:


+: 5041
-: 0
R: 9708
Level 5

Koçlarım benim. Helal size :tr: :tr: :tr:+: 724
-: 0
R: 1353
Level 5

NE [****] TÜRKÜM DIYENE!!!!

:tr: :tr: :tr:

Hoezo wordt het woord “m*tlu” als scheldwoord opgevat?


+: 3322
-: 10
R: 9045
Level 5
+1

Strijders!

Ne desem az, helal olsun bu çocuklara.
Savaştılar ve önemli puanı aldık. Op Ozan Tufan en Okay na was bijna iedereem goed, maar Merih en Mert waren fenomenaal.

Centrum Merih en Çaglar leek wel wereldtop, wat een beesten en nog zo jong.

Jammer dat Çaglar zm man Giroud kwijt was bij die corner, enige smetje op zijn wedstrijd. We hadden zelfs kansen op de winst..

4pt tegen de wereldkampioen, 19 pt bovenaan, 16 voor 3 tegen.

Şenol beste coach van Tr

Cijfers:

Mert 9

Zeki 7
(Kaan 7)
Merih 10 (Ja echt, dit zou ik niet snel geven maar deze beest was niet meer normaal)

Çağlar 8

Umut Meraş 6

Mahmut 6

Ozan Tufan 5
(Cenk 6)
İrfan Can 7

Okay 5
(Hakan 7)
Kenan 7

Burak 6


+: 2765
-: 0
R: 10599
Level 5

En die woord van je bro “savastilar” zegt alles eigenlijk over de huidige team. Ze werken hard en geven alles wat ze hebben!


+: 220
-: 0
R: 1015
Level 5

Bu bir puan altın değerinde. Tüm Türkiye'ye ve Türklere hayırlı olsun :tr:+: 40
-: 0
R: 50
Level 1

We beginde met een verdedigende opstelling wat logisch is! Mensen worden wel boos op Burak maar hij stond op een eiland. We hadden geen opstelling waar we goed konden counteren. Cengiz, Abdülkadir Ömür waren er niet die we zekker misten. Deze gelijkspel is goud waard!


+: 3322
-: 10
R: 9045
Level 5

Wie is boos?

Dan snap je er niet veel van..

Burak heeft zich als kaptan kapotgewerkt voor zn team, en stond alleen tegen een paar reuzen.


+: 724
-: 0
R: 1353
Level 5

Heb net de samenvatting gezien op Ziggo Sport en ik verbaas me over het feit dat met alles wat met Turkije te maken heeft iedereen meteen even Erdogan zijn naam noemt. Die commentator zei bij de opstelling niet de 11 voetballers, maar “de mannen van Erdogan”. Kwal. Betrek niet met alles wat met Turkije heet te maken meteen Erdogan erbij.


+: 499
-: 0
R: 1820
Level 5

Respect naar Senol gunes hij heeft in 7 maand een team gemaakt die alles geeft en laat alle oudjes thuis behalve Burak maar Burak is onze beste spits op dit moment en hij werkt zich kapot we hebben geweldige spelers stuk voor stuk strijders! :tr:+: 70
-: 0
R: 305
Level 3

Ongelooflijk trots op de passie, trots en inzet van deze spelers. Selami da caktik, kudursun Avrupa. Wij gaan knallen op het EK volgend jaar.
Ook respect voor de organisatie van de wedstrijd. Geen rellen, geen volkslied dat wordt uitgefloten... Dankjewel Franse bond dat ze ons met zoveel hebben toegelaten.


+: 75
-: 0
R: 295
Level 3

Hier en daar wat foutjes maar dat maakt niet meer uit, ziek goed gestreden en gewerkt als TEAM!

Jammer dat Burak zijn rust niet kon bewaren voor het doel anders hadden we hier wellicht een winstpartij kunnen zien.

Ben er wel trots op, uit tegen Frankrijk gelijkspelen (beetje B-elftal, maar alsnog kwaliteit).


+: 716
-: 0
R: 2404
Level 5

Wow wat een fantastische kwalificatie tot nu toe. Normaal gesproken zou Turkije ergens rond de 4e plaats bungelen.

Je kan zeggen wat je wil maar er is geen andere trainer in Turkije die dit zo had kunnen presteren.


+: 26
-: 0
R: 104
Level 3

Eff serieus iedereen zet clubvoetbal uit je hoofd en blijf turkije en alle teams steunen. Al deze onderdanen van wereld zijn tegen ons! Word tijd dat we elkaar steunen dan zijn we helemaal niet meer te stoppen!!!


+: 1446
-: 0
R: 2175
Level 5

Ik vond Burak erg zwak, was totaal niet scherp, hij had die bal tegen het einde aan moeten afgeven, dan hadden we nu met 2-1 gewonnen, maar dat geeft niet, als we een punt tegen IJsland pakken dan mogen we van dit team gaan genieten op het EK.+: 169
-: 0
R: 676
Level 4
+1

was Lang geleden dat calhanoglu zo goed speelde hopelijk trekt die de lijn door en wat mij betreft mag tosun voortaan vast spits worden burak mist teveel kansen en te vaak buitenspel , ons verdediging staat als een huis , hopelijk keren de geblesseerden snel terug


+: 1446
-: 0
R: 2175
Level 5

Burak is een idioot, probeerde uit wanhoop op doel te schieten terwijl Hakan (volgens mij) helemaal vrij stond, hij had die bal gelijk terug moeten geven.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen