Nederlandse media: De UEFA gaat militaire groet van Turks elftal onderzoeken!


uefg
De UEFA doet onderzoek naar aanleiding van berichten dat spelers van het nationale Turkse voetbalelftal vrijdagavond een militair saluut zouden hebben uitgebracht tijdens de wedstrijd tegen Albanië.
Het gebaar wordt gezien als steun voor het offensief van Turkije tegen de Koerden in Syrië. Althans dat melden diverse Nederlandse kranten vandaag.

De militaire groet werd gemaakt nadat Cenk Tosun de winnende goal scoorde. Na de wedstrijd werd een foto daarvan verspreid via de officiële Twitteraccount van het nationale elftal met de boodschap dat ze ‘de overwinning opdragen aan de dappere soldaten.

UEFA woordvoerder Philip Townsend: “De UEFA heeft tot nu toe geen mening gegeven over de wedstrijd tussen Turkije en Albanie. Het zijn allemaal geruchten”, aldus Townsend.
Artikel delen met vrienden:


Reacties (6) 


+: 5726
-: 0
R: 9066
Level 5

Kudurunnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnn


+: 11516
-: 0
R: 11710
Level 5

Deden ze een hitler groet ofzo? Dit is vrij normaal.+: 5041
-: 0
R: 9708
Level 5

Jongejongejonge , wat is hier mis mee? :facpal:


+: 70
-: 0
R: 305
Level 3

Aglayacaksaniz oynamayalim


+: 274
-: 0
R: 454
Level 3

Ik denk dat het gaat om het feit dat ze geen 'politiek' in voetbal willen, ongeacht of ze er voor of tegen zijn. Valt onder hetzelfde als bijvoorbeeld spelers van balkanlanden elkaar provoceren met handgebaren.


+: 220
-: 0
R: 1016
Level 5

Kan de Nederlandse media zich niet bezighouden met de hoeveelheid aanslagen van pkk in Turkije?? O.cocukları

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen