Belangrijke mededeling

 

Mustafa Saymak vertelt zijn ervaring over het voetballeven in Turkije


mustafasaymak
Mustafa Saymak (26) heeft onlangs een interview gegeven aan De Stentor.
De Nederlandse voetballer met Turkse roots verkaste een jaar geleden als clubtopscorer van PEC Zwolle naar het Turkse Rizespor. In zijn vaderland wacht hij op basisplaatsen en salarissen, maar dat neemt hij voor lief. In een monoloog vertelt de kleine en openhartige Deventenaar waarom.

"Toen we naar Rize konden, heb ik me door veel mensen laten informeren over het Turkse voetbal. Ik vroeg mijn vrouw vervolgens of ze het zag zitten. Ze zei: 'Al ga je naar Japan of Kazachstan, wij zijn met je'. Ondanks alle voorbereidingen waren onze eerste maanden echt zwaar. Ik was eerder Turks jeugdinternational en kende de mentaliteit, maar zo'n extreem verschil had ik niet verwacht. Trainer Ibrahim Üzülmez, van wie ik dacht dat hij me had gehaald, heeft in twee maanden misschien één woord tegen me gezegd. Ik dacht met elf goals bij PEC redelijk wat krediet te hebben, maar de eredivisie stelt in Turkije niet veel voor. Ik voelde me niet lekker en dat gaat automatisch in je spel zitten. Ik forceerde, tijdens de trainingen en ook tijdens korte invalbeurten wilde ik beslissend zijn. Dan verloor ik zes van de acht ballen." 

Leer het volledige interview op De Stentor - (hier)
Artikel delen met vrienden:


Reacties (1) 


+: 5681
-: 0
R: 8943
Level 5

In een andere interview ''Het pleintje van Orkan Kokcu.'' Zijn broer verteld daarin hoe kut het is in Turkije, vooral alsje daar als jonge speler heen gaat. Ik denk dat het bij de grotere clubs wel beter is, maar hoe tragisch het is bij kleine anadolu clubs geloof ik ook. Daar moet echt verandering in komen.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen