Herfinanciering schulden Turkse clubs van start: Trabzonspor en Beşiktaş


tfflogo
Bijna alle Turkse clubs zitten flink in de schulden.
De schulden zijn inmiddels zo hoog, dat de clubs bijna geen bewegingsruimte meer hebben. Daarom heeft de overheid besloten om de schulden van de Turkse voetbalclubs (Eerst Süper Lig) te herfinancieren. Trabzonspor en Beşiktaş zijn als eerste aan de beurt. Alle schulden worden afgelost, en verspreid over een lange termijn met een plan voor het gezond aflossen. Dit heeft natuurlijk ook een keerzijde. De Turkse clubs moeten dan ook aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo mogen clubs een jaarbudget van maximaal 40 miljoen euro hebben. Dit is niet alleen salaris en transfersom, maar alle kosten die een club maakt voor 1 seizoen. Het afgelopen seizoen was het budget van Beşiktaş ongeveer 100 miljoen euro. Ook worden alle clubs onder een toezichthouder geplaatst. Deze toezichthouder zal dan net als de FFP regels de clubs in de gaten gaan houden dat ze niet weer de mist in zullen gaan. Althans, dat meldt Duhuliye.com
Artikel delen met vrienden:


Reacties (6) 


+: 3295
-: 0
R: 5246
Level 5

Dat over het jaarbudget klopt niet helemaal.

Buiten dat zijn we eindelelijk van die rente af.


+: 1605
-: 0
R: 3550
Level 5

Bij jullie waren de rentes nog betaalbaar.
Wij hadden rentepercentage s van fucking 40-50%, dat wordt woekerrente genoemd en is normaal gezien illegaal (tenzij je in Turkije leeft).+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6

Van de top 5 clubs kan alleen Trabzonspor dit seizoen die 40 miljoen halen. Dus als dat echt een directe voorwaarde is, ben ik benieuwd hoe dit gaat werken in de praktijk. Voor Basaksehir, GS, FB en BJK is dat onbegonnen werk op dit moment, zeker als je kijkt naar alle namen die worden gelinkt aan deze clubs. Dat is ook nog iets, waarom zouden we moeten geloven dat dit echt een positief resultaat zal hebben als de clubs nu al achter dure spelers aan gaan? GS wilt Banega en Falcao, Fener wilt Kruse en Kolarov, BJK wilt Schurrle en Mangala. Zo heb je over 10 jaar weer een soortgelijke situatie en begin je opnieuw. Dus leuk en aardig dat er een toezichthouder is, maar zijn ze bereid om de topclubs sancties op te leggen als ze de mist in gaan? Een overtreding vaststellen is 1 ding, een overtreding bestraffen is wat anders.


+: 26
-: 0
R: 104
Level 3

Mooie reactie, precies zoals het helaas loopt in turkije.


+: 759
-: 0
R: 2466
Level 5
+1

Puntje bij paaltje gaat alleen Gala overblijven met oude schulden en zwaar geld uitgeven en zo kampioenschappe n kopen. Anders doen ze het wel door scheidsrechters om te kopen.


+: 3399
-: 0
R: 9208
Level 5
+1

Belachelijk

Weer worden de clubs de hand boven het hoofd gehouden.

Als je dit doet moet je er strenge voorwaarden aan verbinden en hier ook sancties aan verbinden.

40 Miljoen, laat me niet lachen

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen