VIDEO: IJslandse douane laat Turkse voetballers drie uur lang wachten


amilkes
De EK-kwalificatiewedstrijd tussen IJsland en Turkije is al voor de aftrap van dinsdag (20.45 uur) veelbesproken.
De Turkse autoriteiten zijn woest nadat spelers en staf drieënhalf uur moesten wachten op de paspoortcontrole op het vliegveld van Keflavík. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken noemt de behandeling onacceptabel.

'Hoe ons nationale team zondag is behandeld op het vliegveld is onacceptabel op zowel humanitaire als diplomatieke gronden', liet Mevlüt Çavusoglu weten via Twitter. Volgens de minister is het laatste woord nog niet gesproken over het incident.

Naast het lange wachten werd volgens Turkse media ook de bagage van de spelers tot in detail doorzocht door de IJslandse douane. Aanvaller Burak Yilmaz kon zijn ogen niet geloven. 'Dit is ontzettend respectloos en brutaal. We hebben drie uur gewacht. Iedereen pakte zijn tas en moest die daarna weer inleveren. Onze vrienden en familieleden kunnen ook nog steeds niet komen.'
Artikel delen met vrienden:


Reacties (2) 


+: 757
-: 0
R: 1624
Level 5

Vay be, 3 saat bekledi diye agliyor.


+: 4
-: 0
R: 44
Level 1

Volgende dag hebben ze een belangrijke wedstrijd fa2man
Denk je dat ze tijd hebben om te wachten

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen