Bijna officieel: Nieuwe buitenlanderlimiet regeling in Turkije!


tfflogo
De Turkse voetbalbond gaat binnenkort de buitenlanderlimiet regeling fors wijzigen.
Drie jaar terug hadden ze besloten om maximaal 14 buitenlanders in de selectie toe te laten en sindsdien spelen veel Turkse clubs met 11 buitenlandse spelers in het basiselftal. Sporx meldt dat het aantal buitenlanders zal worden verlaagd van 14 naar 10. Deze 10 spelers mogen niet gelijktijdig worden ingezet in het basiselftal: 6+2+2. Er mogen maximaal 6 spelers in het basiselftal, 2 op de reservebank en 2 op de tribunes. Als de regeling ingaat, moeten alle Turkse clubs die 14 buitenlandse spelers in de selectie hebben, minimaal 4 buitenlandse spelers verkopen. Op 31 mei 2019 verlopen de contracten van 90 buitenlandse spelers. Er is dus een grote kans dat de TFF de regeling al na de zomer gaat invoeren. 
Artikel delen met vrienden:


Reacties (67) 


+: 1365
-: 0
R: 1720
Level 5
38

Wij gaan hieronder het ergst onder leiden.

De verdediging positie word meestal vervuld met buitenlanders omdat wij Turken geen verdedigers kunnen opleiden.

Fenerbahçe heeft goede zaken gedaan door Serdar Aziz en Sadik Ciftpinar te halen, ik denk ook dat zo het duo zal vormen mocht deze regeling ingaan.


+: 2708
-: 0
R: 10416
Level 5

We hebben jarenlang geleden aan slechte centrale verdedigers, maar de afgelopen 1-2 jaar hebben we zoveel jonge verdedigers gewonnen voor het nationale elftal! En nu brengen ze deze domme buitenlandersli miet terug! Deze jonge gasten hebben getoond dat ze de concurrentie winnen van buitenlanders, maar dan nog steeds proberen ze deze domme limiet terug te brengen.

-ozan
-caglar
-huseyin turkmen
-ertugrul

Dit zijn allemaal jonge verdedigers die de kwaliteiten hebben om voor Turkije te spelen!+: 9
-: 0
R: 14
Nieuw
+1

Say no to buitenlandersli miet!! :gewe: :boe:


+: 593
-: 0
R: 1208
Level 5
+1

Waardeloos tff. Als het waar is dan ga ik niet meer abonnement kopen.


+: 237
-: 0
R: 895
Level 4

Dit is juist goed. Gaan ze tenminste goed nadenken voordat ze met geld strooien op gare spelers die miljoenen verdienen


+: 9
-: 0
R: 14
Nieuw
+4

Volgens mij worden juist door deze regeling Turkse spelers 10x duurder dan wat ze waard zijn, omdat clubs weten dat er interesse zal zijn voor spelers met een Turkse nationaliteit. Ik ben enorm tegen de buitenlandersli miet.+: 237
-: 0
R: 895
Level 4
+1

Je kan ook geld investeren in je jeugd. Je hoeft niet persee turkse spelers te kopen


+: 237
-: 0
R: 895
Level 4

Ze moeten een regel invoeren waardoor alleen buitenlanders onder de 23 mogen spelen boven de limiet


+: 5327
-: 0
R: 6500
Level 5
+1

Dan ga je spelers zien die niet hun best gaan doen en lekker gaan liggen en geld gaan pakken. Ga jij nog maar door met je 'gare spelers die miljoenen verdienen.'


+: 237
-: 0
R: 895
Level 4

Diagne voor 10 miljoen zegt al genoeg+: 237
-: 0
R: 895
Level 4

Ja man alsof alle spelers hun best doen. Ze komen alleen voor het geld.


+: 5327
-: 0
R: 6500
Level 5
+1

3.2m voor selcuk zegt al genoeg.


+: 237
-: 0
R: 895
Level 4

Selcuk moest allang al weg heeft niks met limiet te maken


+: 5327
-: 0
R: 6500
Level 5
+1

Haha maar hij zit er nog steeds en verdiend lekker 3.2m euro. Sneijder werd gebruikt en Selcuk zit er nog steeds. En oja Tarik Camdal? Die lag lekker op bank weg te rotten en pakte lekker geld.


+: 237
-: 0
R: 895
Level 4

Ik snap je punt maar daar heb je ook een jeugdopleiding voor. Als je geen jeugd hebt ben je verplicht om geld betalen.+: 5327
-: 0
R: 6500
Level 5
+1

We hebben een jeugdopleiding maar die zijn nog niet waard om in het a-selectie te spelen. Fysiek te slap en worden zo weggeduwd. Alleen Ozan die fysiek sterk was.


+: 237
-: 0
R: 895
Level 4

Door de buitenlanders krijgen ons jeugd geen kans. Daarom zie je geen turkse spelers. Ze staan altijd in de schaduw van buitenlanders


+: 5327
-: 0
R: 6500
Level 5
+1

Nou ik zie alleen Yunus die sterk genoeg is voor onze a-selectie. Andere moeten nog veel oefenen in Ziraat.


+: 5327
-: 0
R: 6500
Level 5
+1

Met jullie buitenlandersli miet.. schande TFF.+: 9
-: 0
R: 14
Nieuw
+3

@FegouuA Ik kon niet onder je reageren.

Investeren in de jeugd is sws een must, ben ik totaal met je eens. Maar daar heb je de buitenlandersli mietregel er niet voor nodig lijkt me..
En al gaat de buitenlandersli miet regel in, betwijfel ik toch of Turkse clubs in de jeugd gaan investeren.


+: 237
-: 0
R: 895
Level 4
+1

Ik ben deels tegen deels voor. Turkse clubs betalen gewoon te veel geld aan dode spelers.


+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6
+1

Vattier yine inanmaz mq. Yabancı sayısını 0 yapsınlar, hiç uğraşmayalım. Speel maar met 11 Turken, iedereen kan dan het volkslied meezingen, aangezien alles daar om draait.


+: 5327
-: 0
R: 6500
Level 5

Daarom gaat Turkije nooit vooruit en is met alles -10 dan de rest.


+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6
+1

Een 4-jarig contract met Senol Günes, aanpassen van het limiet, waarom vindt dit alles plaats terwijl je over 4 maanden 'verkiezingen' hebt? Het is niet eens bekend wie er zich allemaal kandidaat gaan stellen en wat hun plannen zijn, maar de komende jaren worden alvast bepaald door sommigen. Blijkbaar is de nieuwe bondsvoorzitter al bekend. Niemand kan een rationele financiële of sportieve argument geven voor een limiet, niemand. De enige oplossing is zoals ik al zei dat de supporters van de topclubs gaan dreigen met het annuleren van hun abonnementen.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Bjk is hier zwaar voor hoor ik weet niet waarom jij hier nu zus zo komt praten.. bjk wil zo snel mogelijk weer de feda in en de competitie uitmoorden zodat ze weer lekker kunnen opbouwen.. En dit weet jij ook wel.+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6

Ya bi kes, b.k. b.k konusuyorsun. Het gaat er toch om hoe ik er over denk? Wat kan mij de rest schelen?

In 2007 riep Aziz Yildirim dat het limiet opgeheven moest worden, GS was één van de clubs die voor een limiet stemden. In 2014 vroeg BJK aan de bond of er plannen waren om met een nieuwe regel te komen. Toen ze 'nee' als antwoord kregen, heeft het bestuur geïnvesteerd in Turkse spelers. Een jaar later werd het limiet gewijzigd. Dus ieder bestuur kiest voor de situatie die hen het beste uitkomt.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Het gaat erom dat je zegt dat de fans van de topclubs moeten gaan "drijgen met het anuleren van abbonomenten"

Ten 1e zijn die abbonomenten afgesloten bij een private netwerk niet bij de Turkse voetbalbond..

GS is een club dat TEGEN het limiet is..

Wat logischer zou zijn is als dat fans van clubs die voor zo een limiet zijn (fb, bjk) een avond afspreken en met zn miljoenen hun vlaggetjes en sjaaltjes op een brandstapel gooit en huppa de fik erin.. Zoiets zou toch veel effectiefer zijn denk ik dan ?

Als de grote clubs zelf niet willen dat kan zo een limiet ook nooit tot stand komen !


+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6

Die abonnementen hebben inderdaad niks te maken met de bond, maar BeinSports heeft een hoop geld betaald voor de uitzendrechten. Als straks mensen massaal hun abo annuleren, kun je er van uit gaan dat dat gevolgen zal hebben. Die Arabieren zullen dan gaan klagen bij Erdogan, en die beslist uiteindelijk wat er gebeurt, dus als zijn partners niet tevreden zijn, zal die er wat aan moeten doen.+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Contracten zijn getekend Bein sports moet hoe dan ook het bedrag aan de TFF betalen wat ze overeengekomen zijn.. Wat wel zo is is dat zodra deze contracten voorbij zijn ze nooit meer zo een hoog bedrag gaan krijgen met zo een achterlijke limiet..


+: 1883
-: 0
R: 4162
Level 5
+1

Ik ben hier geen voorstander van, maar ik wil hierbij een paar Gs-supporters zien. Iedereen die ging zeiken en huilen op mij, ‘nee er komt geen limiet niks is officieel’ :cry:


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5
+2

fenerliler en bjklilar moeten nu echt niet komen janken hier en hypocriet zitten doen want het zijn jullie dit weer willen he ..

Ze zijn allebij naar de kl0te en hebben Turkse spelers in zitten kopen en zitten scouten.. Ze hebben dit allang weer als een stel duiveltjes zitten plannen jongens..

bjk wil zo snel mogelijk weer de feda in er weer Olcaytjes en Oguzhantjes binnenslepen..

Ali koc weet niet wat ie wil en is gefixeerd op het grote gevaar GS dat verreweg de meest kwaliteitvolle team heeft..

En omdat dat 11 buitelanders zijn zetten ze een op GS haat draaiende fenerli bij de TFF en die doet dit gewoon ff in de 1e week dat ie er zit..

Ze zijn doodsbang voor ons jongens. Jullie weten niet en zien niet maar wij hebben echt verreweg de meest kwaliteitvolle team en stekken met hoofd schouders & teen boven de rest van Turkije uit !! Wij zijn financieel ook het meest gezond en zodra Riva volgebouwd staat en verkocht is zijn wij schuldenvrij !

Wij hebben spelers als Muslera, Nagatomo, mariano, Belhanda, Feghouli, Mitroglou, Fernando..

Iedereen sluit zn ogen voor het feit dat GS is zn k0nt gebalt is door de scheidsrechters dit seizoen maar ik niet..

In de 1e seizoenshelft zijn er op zn minst 10 punten van ons ontnomen en tegen Basaksehir floten de scheidsrechters de hele wedstrijd met een hand voor hun ogen..

Anders stonden wij nu weer op 1 en waren wij weer nu al zo goed als kampioen.. Dit weten ze en daarom zijn die vogels ook doodsbang voor ons..

Hun zijn degene die hier achter zitten. De nieuwe TFF baskan is de baskan die er zat bij fener tijdens de play offs.. Hij heeft hart gewerkt om de sike peop van fener af te spoelen. En nu gaat ie dus dit doen weer allemaal om GS maar te kunnen remmen..

En alle vogels juigen het toe !!!! tenminste degene die er toe doen dan..


+: 5677
-: 0
R: 8936
Level 5

Ik vind dit niet erg, misschien kunnen we eindelijk getalenteerde jongens van ons eigen land laten spelen. Ja er zullen Tarik Camdals tussen zitten of nog erger Alper Potuk, maar niet allemaal. Er zijn genoeg getalenteerde jongens bij elke club die het verdienen om te spelen.

Wij als FB hebben hier ons zo een beetje al op voorbereid, ik weet niet hoe het zit met de andere clubs.


+: 1195
-: 10
R: 2244
Level 5

Ik vind dit goed. Door zo een regeling zijn je buitenlanders tenminste allemaal kwalitatief. Je ziet dat het niveau van de competitie enorm is gedaald omdat elke club achter B-materiaal gaat in het buitenland. 6+2+2 vind ik wel heel dom, dan kan je net zo een 6+4 invoeren.

Om de ontwikkeling van de Turkse jongens niet in de weg te staan, moet de TFF een bonus uitdelen voor elke Turkse speler die je verkoopt aan het buitenland. Ik denk aan 30-50% van de transfersom. Zo ga je de Turkse clubs er economisch ook op vooruit helpen.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5
+2

GS heeft nu al zeer kwaliteitvolle spelers is zijn team. Op welke positie zou jij een 2 keer zo kwaliteitvolle speler willen zien dan.. Laat het wel ergens op slaan GS kan geen 3x 25m bonservis betalen in een transferperiode zoals onze Eu concurenten dat wel kunnen..

Als je er ff bij stil staat dan zie je zelf mischien wel dat GS nu al zeer kwaliteitvolle buitenlanders heeft.


+: 1195
-: 10
R: 2244
Level 5

Van Drogba naar Diagne, van Melo naar Fernando, van Sneijder naar Belhanda, van Riera naar Nagatomo… Het is gewoon telkens een stap achteruit.

Bij de andere clubs hetzelfde. Zie Fener. Van Kuyt naar Ayew, van Diego naar Benzia, van Meireles naar Jailson… Turkse clubs geven nu gewoon veel te makkelijk geld uit aan gare buitenlanders.

Ik sta ook niet te wachten op een buitenlandersli miet hoor, maar het is misschien wel de enige manier om Turkse clubs geld te doen uitgeven voor goed materiaal.

Een alternatief kan zijn: geen limiet en de Turkse clubs 50% van de transfersom voor een buitenlander doen doorstorten naar de TFF. En dan moet de TFF alsnog 50% naar de clubs storten voor elke Turk die naar het buitenland gaat. Dat is misschien zelfs beter.+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5
+2

Drogba en Sneijder waren buitenkansjes die je normaal gesproken niet tegenkomt.. De laatste buitenkansje was Hagi en dat was destijds zowat 16 17 jaar geleden.. Vergeet ook niet wat ze met Aysal hebben gedaan die deze spelers heeft gehaald. De fans hebben hem tot hain verklaard en gezegd dat ie GS de schulden in heeft geholpen. Dus spelers van het kaliber Drogba en Sneijder en salarissen die daar ook bij horen hoef je niet zo gauw meer te verwachten maatje..

Overigens zijn Melo en Fernando van hetzelfde kaliber. Nagatomo van het kaliber riera..

Belhanda is trouwens geen slechte speler en is na de gehuurde kagawa die zwaar uit vorm is de meest kwaliteitvolle middenvelder in Turkije momenteel..


+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6
+3

@Alex Telles,

Hoezo is het niveau van de competitie gedaald? Het niveau van de topclubs is misschien gedaald door financiële problemen en/of slecht beleid, maar het niveau van de resterende clubs gaat alleen maar omhoog. Geen enkele uitwedstrijd is makkelijk, iedereen kan van elkaar winnen.

Geen limiet is geen oplossing en een limiet is ook geen oplossing, er moeten criteria komen wat betreft buitenlandse spelers, clubs moeten investeren in de jeugd en de bond moet strikter letten op de uitgaven/inkoms ten. Zo'n Ugurcan Cakir en Hüseyin Türkmen spelen bijvoorbeeld omdat er geen geld is, anders zouden ze net als Abdulkadir Parmak misschien op hun 24e of 25e pas opvallen. Zelfde geldt voor Dorukhan en Güven. Het is dat we de salarissen niet kunnen betalen en daarom afscheid hebben genomen van Tolgay, Babel, enz. anders zaten ze nog steeds weg te rotten op de bank. Constructies als 6+2+2, 6+4, 5+3 enz. lossen helemaal niks op en er zit helemaal geen logische reden achter. Ja, zaakwaarnemers kunnen nu weer hun zakken vullen, dat is waarschijnlijk de enige reden die er toe doet.


+: 1195
-: 10
R: 2244
Level 5

@ TikTok

Ik zeg ook niet dat Belhanda slecht is. Misschien ook wel een fout voorbeeld, maar ik wou gewoon een punt maken dat de buitenlanders in Turkije helemaal niet zo kwalitatief zijn als vroeger.

Ik had liever Riera dan Nagatomo, om eerlijk te zijn. Meningen kunnen verschillen daarover.
En Melo met Fernando vergelijken vind ik al een schande. Je vergelijkt een clublegende met iemand die als een spook speelt en totaal geen energie uitstraalt, en die vooral voor het geld komt. Met een buitenlandersli miet werd een buitenlander als Fernando nooit gehaald, kijk, zelfs Selcuk doet het nu beter dan hem. Met een limiet ga je gewoon over het algemeen wel 2 keer nadenken waarmee je je buitenlanderspl ekjes invult.

Met al die gare buitenlanders komen we pas voor schut te staan in Europa. Zowel wij, als Fener, als Besiktas, enzovoort.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5
+1

Fernando en Melo zijn van hetzelfde kaliber. Dat zie je aan de clubs waar ze hebben gespeeld ook terug. Overigens speelt Fernando niet persee slecht alleen hij is een veel kalmere speler als melo.. Fernando was vorig seizoen 1 van de sleutel spelers in onze kampioenschap. Dit seizoen heeft ie ook best goede wedstrijden tussen zitten..

Melo is inderdaad een club legend en was van grote waarde voor ons maar dat is weer een andere discussie..


+: 1195
-: 10
R: 2244
Level 5

Dat kan best zijn. Maar met een limiet hadden we die man allang terug geloosd.

Even terugkeren in de tijd, Cris was ook een topverdediger, bij ons flopte hij en we konden hem meteen weer wegdoen om zijn plek in te vullen met een buitenlander in vorm.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5
+1

Fernando is bij GS in zn 1e seizoen kampioen geworden. Het is geen flop !

Een speler verkopen is niet zo makkelijk als jij denkt. Ik zie ook niet hoe een limiet ervoor kan zorgen dat er ineens 100 kopers voor de deur staan voor spelers die in Turkije zijn geflopt..

Fernando verkopen zal niet zo moeilijk zijn en GS pakt zn geld gewoon weer terug dan.. Dat komt zoals ik je zeg door zijn kwaliteit en het kaliber waarvan hij is..

Hetzelfde geld voor Belhanda.. Op Ndiaye en Gomis hebben we ook geen verlies gemaakt.. Dursun heeft destijds zeer kwaliteitvolle spelers gehaald die zelfs als ze zouden floppen nog de deur uit kunnen worden gezet.. Kijk maar naar Maicon. Daar krijgen we zelfs een vergoeding voor.+: 1195
-: 10
R: 2244
Level 5

Klinkt leuk allemaal. Maar je ziet wat ze waard zijn in de CL/EL. Helemaal niks. Enigste aan wie je ze kan lozen zijn Arabieren, en dat komt door onze connectie met William D'Avila. Ndiaye is alleen maar een uitzondering op de regel.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5
+2

GS is uit en thuis tegen Porto meerdere keren in positie gekomen en had beide wedstrijden net zo goed kunnen winnen..

Tegen Benfica zouden 2 goal niet geteld hebben van hun als de VAR er was en dan zou GS door zijn geweest..

Dat we het slecht hebben gedaan in de CL heeft meer te maken met het feit dat we met een halve spits op het veld stonden als het spel van Fernando..

Bij het maken van zulke conclussies is het beter om je ogen niet te sluiten voor het totaal plaatje.. we zijn geen kinderen meer neem ik aan..


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Onze speler hebben geen davila of bilmem ney nodig. Hun merknaam is genoeg. Die van GS al helemaal.. Dit soort mannetjes zijn er om de hoofdpijn op af te schuiven die hand in hand samen gaat met transfers verrichten.. Ze komen met gebogen nekjes binnen en danken 100 keer binnen een uur dat ze transfers voor ons mogen verrichten !

Je moet begrijpen dat waneer GS Belhanda of Fernando of Mariano op de transfer markt zet dat dan binnen 24 uur de clubs zich al zullen komen melden..


+: 11450
-: 0
R: 11639
Level 5

Mensen zeggen dat spelers zoals Tarik en Alper duurder gaan worden maar begin dan bij je eigen jeugdteam? Turkse team strooien alleen maar geld en maken daardoor meer schulden. We kunnen niet eens de halve finale bereiken van de EL. We geven h0eren-kinderen zoals SLimani dikke 4,5 jaar salaris.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen