Shirtverkoop levert Trabzonspor ongeveer 1 miljoen euro op


ateb
Veel clubs in Europa verdienen jaarlijks tientallen miljoenen euro’s aan de verkoop van shirts. 

In de Super Lig ligt dit een stuk lager. Dit omdat de merkwaarde van de spelers stukken lager ligt en vanwege de te kleine markt.
 
Er is wel een verschil tussen de Turkse topclubs. Maar wegens de koersdalingen van Turkse lira ten opzichte van de euro’s missen de Turkse topclubs heel veel inkomen. De Turkse topclubs ontvingen jaarlijks zo’n 3 tot 5 miljoen euro aan shirtverkoop, maar nu liggen de bedragen rond 1 tot 3 miljoen euro.
 
Trabzonspor heeft tot nu toe ruim 50.000 shirts verkocht. Een shirt kost 159 TL (21 euro). In drie maanden zit Trabzonspor dus op ruim 1 miljoen euro aan shirtverkoop. Tot eind van het seizoen verwacht men dat het bedrag 1,5 of 2 miljoen euro wordt.
 
Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen