Gaat Diagne geschiedenis schrijven en record van Alex de Souza en Gomis verbreken?


agofe
Mbaye Diagne heeft zaterdagavond geschiedenis geschreven met zijn twee goals tegen Kayserispor.
Diagne gaat aan de kop als topscorer met 28 doelpunten. Hij is bijna de meest trefzekere buitenlandse voetballer in één seizoen in de geschiedenis van het Turkse voetbal.
 
De Franse aanvaller Gomis werd eerder bekroond tot topscorer van het seizoen met 29 doelpunten. Een unicum: nooit eerder wist een buitenlandse voetballer zo vaak te scoren in één seizoen. Het record hiervoor lag bij Fenerbahçe-legende Alex de Souza, die in het seizoen 2010/2011 28 goals scoorde.
 
Desondanks weten buitenlanders niet in de buurt te komen bij Turkse voetballers. Zo ligt het record aantal goals in één seizoen nog altijd bij Tanju Çolak, die in het seizoen 1987/1988 zeker 38 keer trefzeker was bij Galatasaray.
 
Artikel delen met vrienden:


Reacties (2) 


+: 46
-: 0
R: 146
Level 3

Hoe bedoel je records van alex en gomis??

Gomis heeft al alexs record verbroken dus die slaat al helemaal nergens op.

En waarschijnlijk gaag hij de 30 tikken, maar alsnog is hij misschien 1 van de meest waardeloze voetballer van de geschiedenis van galatasaray


+: 3377
-: 10
R: 9188
Level 5

Hij gaat in ieder geval de geschiedenis in als de slechtste buitenlandse topscorer en de spits met de meeste penalty’s ooit in een seizoen.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen