Miljardair Uzan wil zich kandidaat stellen als Galatasaray-voorzitter


amilja
Ex-zakenman en ex-politicus Cem Uzan heeft enkele dagen geleden op Twitter aangekondigd terug te keren naar Turkije.
Uzan vluchtte 10 jaar geleden naar Frankrijk en is sindsdien nooit teruggekeerd naar Turkije. 
 
Zijn besluit komt nadat hij een rechtszaak tegen de Turkse staat heeft gewonnen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens om de door Turkije bevroren tegoeden van zijn kinderen vrij te laten geven.
 
De Turkse media meldt dat Uzan zich kandidaat wil stellen voor de verkiezingen van Galatasaray.
 
Uzan was samen met zijn familie een van de machtigste personen in Turkije aan het begin van de 21 eeuw. Hij introduceerde de eerste private televisie- en radiokanalen in Turkije. Veel van die kanalen zijn vandaag de dag nog altijd de populairste in Turkije, zoals het tv-kanaal Star TV.
 
Verder was hij oprichter van de populaire telecomaanbieder TelSim. Zijn krant Star was een periode de meest gelezen krant van Turkije.
 
Uzan was erg machtig, maar tegelijkertijd ook zeer controversieel. Hij werd door rechtbanken in onder andere het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten veroordeeld tot gevangenisstraffen vanwege grootschalige fraudes.
 
In 2004 werd het imperium van de familie Uzan in beslag genomen door de overheid en doorverkocht. Officiële aanleiding daartoe was dat de banken van de familie de financiële stabiliteit van het land zouden aantasten.
 
In 2009 werd Uzan vervolgd, omdat hij een militair aangezet zou hebben de regering omver te werpen. In datzelfde jaar verliet Uzan het land in het diepste geheim en vroeg asiel aan in Frankrijk, dat zijn aanvraag accepteerde.
 
Artikel delen met vrienden:


Reacties (10) 


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Hij had destijds Mario Jardel voor 17m euro gekocht en cadeau gedaan aan GS.. Dankzij 2 goals van hem hebben wij Real Madrid verslagen in de Uefa Super Cup finale.


+: 69
-: 0
R: 173
Level 3

Als die geld in Galatasaray investeert uit zijn eigen zak vind ik het goed.+: 164
-: 0
R: 646
Level 4

als deze man voorzitter wordt en durft geld te investeren dan ben ik er van overtuigd dat hij gs naar een hoger level gaat tillen en dat wij zelfs in Europa een belangrijke rol kunnen gaan spelen


+: 4976
-: 0
R: 9506
Level 5

Ben hep derim. Bu GS feto parasıyla dönüyor. Al sana bir fetocu daha.


+: 168
-: 0
R: 862
Level 4

Nou met zo'n CV kan je voorzitter worden bij de tuigenclub van Turkije met Don Terim en Soldaat Şaş. Een grote maffia bende!!!!
Yakışır

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen