Miljardair Uzan wil zich kandidaat stellen als Galatasaray-voorzitter


amilja
Ex-zakenman en ex-politicus Cem Uzan heeft enkele dagen geleden op Twitter aangekondigd terug te keren naar Turkije.
Uzan vluchtte 10 jaar geleden naar Frankrijk en is sindsdien nooit teruggekeerd naar Turkije. 
 
Zijn besluit komt nadat hij een rechtszaak tegen de Turkse staat heeft gewonnen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens om de door Turkije bevroren tegoeden van zijn kinderen vrij te laten geven.
 
De Turkse media meldt dat Uzan zich kandidaat wil stellen voor de verkiezingen van Galatasaray.
 
Uzan was samen met zijn familie een van de machtigste personen in Turkije aan het begin van de 21 eeuw. Hij introduceerde de eerste private televisie- en radiokanalen in Turkije. Veel van die kanalen zijn vandaag de dag nog altijd de populairste in Turkije, zoals het tv-kanaal Star TV.
 
Verder was hij oprichter van de populaire telecomaanbieder TelSim. Zijn krant Star was een periode de meest gelezen krant van Turkije.
 
Uzan was erg machtig, maar tegelijkertijd ook zeer controversieel. Hij werd door rechtbanken in onder andere het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten veroordeeld tot gevangenisstraffen vanwege grootschalige fraudes.
 
In 2004 werd het imperium van de familie Uzan in beslag genomen door de overheid en doorverkocht. Officiële aanleiding daartoe was dat de banken van de familie de financiële stabiliteit van het land zouden aantasten.
 
In 2009 werd Uzan vervolgd, omdat hij een militair aangezet zou hebben de regering omver te werpen. In datzelfde jaar verliet Uzan het land in het diepste geheim en vroeg asiel aan in Frankrijk, dat zijn aanvraag accepteerde.
 
Artikel delen met vrienden:


Reacties (11) 


+: 5204
-: 0
R: 4323
Level 5
+1

Daar gaan we weer hoor. Controversieel, populist en miljardair... Eigenlijk wel precies het type dat de meeste Turkse supporters zoeken.

Gaat zogenaamd sterspelers halen voor 50 miljoen. Hij weet duidelijk niet eens wat FFP is. Hopelijk blijft hij ver van onze club.


+: 1542
-: 0
R: 3356
Level 5
+11

Ik denk juist dat hij precies past in het plaatje van GS, aangezien hij al jarenlang in Frankrijk verblijft als voortvluchtige dus eigenlijk is hij al heel dichtbij. Enige wat hij nog moet doen is om een paar centen door te storten naar FETO en voila, een onmisbare voorzitter. De kenmerken overeenstemmen gewoon fenomenaal.+: 33
-: 0
R: 84
Level 2
+5

Jij vind jezelf volgensmij echt grappig he broer?


+: 125
-: 0
R: 533
Level 4
+2

Je eige clubje is beheerd door een criminele orginisatie jaren lang , en dan kom je met dit soort bullshit feto heeft met gs nooit iets te maken gehad, dat er toendertijd spelers waren die hem respecteerde is geval apart zoals dat velen deden waaronder Erdogan zelf , die prijzen die gs heeft gewonnen tot nu toe hebben we aan on zelf te danken en niemand anders om Europees prijs te kunnen winnen ga je het niet redden met de hulp van Feto , en jullie weten altegoed dat sike niet werkt zoals we gezien hebben bij fb en daarvoor ook gestraft is , dus voordat je met onzin komt kom met bewijzen gotos


+: 2494
-: 10
R: 7644
Level 5
+3

Laat de Franse grapjes maar aan mij over Polygöt..

Wel typerend, gevlucht naar Frankrijk hahah

Te makkelijk om hier grapjes over te maken


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5
+1

GS is zonder twijfel de grootste en meest invloed rijke club van Turkije..

Het verschil met de rest is dat wij in de schaduw werken en wij zijn Turkije sinds zijn oprichting al een bepaalde richting op aan het manipuleren !!

GS is opgericht door de zoon van de veroveraar van Istanbul.. Laat dit tot jullie doordringen..+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Hij had destijds Mario Jardel voor 17m euro gekocht en cadeau gedaan aan GS.. Dankzij 2 goals van hem hebben wij Real Madrid verslagen in de Uefa Super Cup finale.


+: 53
-: 0
R: 123
Level 3

Als die geld in Galatasaray investeert uit zijn eigen zak vind ik het goed.


+: 125
-: 0
R: 533
Level 4

als deze man voorzitter wordt en durft geld te investeren dan ben ik er van overtuigd dat hij gs naar een hoger level gaat tillen en dat wij zelfs in Europa een belangrijke rol kunnen gaan spelen


+: 4897
-: 0
R: 9311
Level 5

Ben hep derim. Bu GS feto parasıyla dönüyor. Al sana bir fetocu daha.+: 132
-: 0
R: 703
Level 4

Nou met zo'n CV kan je voorzitter worden bij de tuigenclub van Turkije met Don Terim en Soldaat Şaş. Een grote maffia bende!!!!
Yakışır

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen