Drogba zet een punt achter zijn imposante loopbaan


adrogeb
De carrière van Didier Drogba is na bijna twintig jaar voorbij. De veertigjarige spits uit Ivoorkust speelde donderdag (plaatselijke tijd) zijn laatste wedstrijd.

Drogba verloor met zijn club Phoenix Rising in de finale van de play-offs van de USL, de tweede divisie in Amerika, met 0-1 van Louisville City. 
 
Drogba gaf in het voorjaar aan dat hij na dit seizoen zou stoppen. Hij brak door bij Le Mans en belandde via En Avant Guingamp bij Olympique Marseille. Na acht seizoenen bij Chelsea volgden Shanghai Shenhua, Galatasaray, opnieuw Chelsea, Montreal Impact en Phoenix Rising. 
 
Een van zijn hoogtepunten was de finale van de Champions League 2012. Drogba lukte een late goal tegen Bayern München en prikte ook in de strafschoppenreeks raak. Met Chelsea won hij vier landstitels.
 
Drogba kwam aan 105 interlands waarin hij liefst 65 keer de weg naar doel wist te vinden.
 
Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen