Galatasaray wil weer een speler van Olympique Lyon


govou

Volgens de Turkse krant Sabah, wil Galatasaray Sidney Govou aantrekken. De aanvaller vertrekt na ongeveer 10 jaar bij Olympique Lyon. Frank Rijkaard blijkt te hebben aangegeven dat hij Sidney Govou hoe dan ook komend seizoen in zijn team wil zien. De kans dat de deal door gaat is behoorlijk groot, want het bestuur van Galatasaray heeft goeie banden met de Franse club. Eerder kwamen Milan Baros en Kader Keita ook van Olympique Lyon over naar Galatasaray. De Franse international gaat naar verluidt binnenkort met Galatasaray aan tafel.

Wie is Sidney Govou?

Sidney Govou (Le Puy-en-Velay, 27 juli 1979) is een Franse voetballer onder contract bij Olympique Lyonnais. Het is een vleugelspeler die ook actief is bij het Frans voetbalelftal.

Sydney Govou doorliep de jeugdelftallen van Olympique Lyonnais, en maakte op 5 januari 2000 zijn debuut in het eerste elftal. In Lyon kent hij een zeer succesvolle periode, waarin de club vele prijzen binnen haalt, waaronder 5 maal achter elkaar het landskampioenschap.

Govou was met Frankrijk actief op het WK 2006, als vervanger voor Djibril Cissé die afviel wegens een gebroken scheenbeen. Met Govou in de selectie behaalde Frankrijk de finale van het WK, waarin verloren werd van Italië. Tijdens de eerste kwalificatie wedstrijd voor het EK 2008, scoorde Govou tweemaal tegen de regerend-wereldkampioen Italië waardoor Frankrijk uiteindelijk won met 3-1. Govou scoorde zijn eerste doelpunt toen hij één minuut en 7 seconden in het veld stond. Zijn tweede kwam in de 55e minuut.

Leeftijd: 31 jaar

Positie: Vleugelspeler

Huidige club: Olympique Lyon

Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen