Deniz Türüç: "Griezmann maakte ook een saluut naar zijn Franse president Macron"


denizturuc
Deniz Türüç, Turks international en speler van Fenerbahçe heeft onlangs de onderstaande uitspraken gedaan.
"Als ik zie hoe westerse media daarmee omgaan dan ben ik het daar niet mee eens. Er wordt gesproken over een schande en een politiek statement. Wij steunden met het saluut het leger van Turkije omdat we van ons land houden. We zijn allemaal één met hen. Het saluut ontstond spontaan, het was niet iets dat we van tevoren hadden bedacht. Het is ook niet zo dat we met het saluut steunen dat er mensen worden gedood of dat we het steunen dat er Koerden worden aangevallen. In Frankrijk bijvoorbeeld werd er veel aandacht gegeven aan ons saluut, maar Antoine Griezmann maakte na de gewonnen WK-finale vorig jaar eenzelfde saluut naar zijn Franse president Macron. Daar werd niks over gezegd. In Duitsland is bij St. Pauli zelfs een Turkse voetballer uit de selectie gezet nadat hij een foto postte op Instagram met het saluut. Dat vind ik veel te ver gaan. Turkije is een ontzettend groot land hè. Het is uiteraard wel op televisie, maar het is niet zo dat ik er dagelijks mee word geconfronteerd op straat. In de kleedkamer hebben we het er wel over gehad, maar het is niet hét gespreksonderwerp bij Turkije of Fenerbahçe.”
Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen