Yanal: "Individuele fouten genadeloos afgestraft"


ayyans
Coach Ersun Yanal van Fenerbahce laat zijn licht schijnen over de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Alanyaspor.

Fenerbahce ging maandagavond met 3-1 onderuit tegen Alanyaspor. Voor Fenerbahce waren er diverse goede mogelijkheden, maar sloeg de ploeg uit Alanya op de bepalende momenten genadeloos toe. BeinSports sprak na afloop van de partij in de catacomben van het stadion met coach Ersun Yanal.

“De beginfase van de wedstrijd moet je goed doorkomen. We domineerden het spel en tot ons doelpunt had Alanyaspor geen 1 kans voor ons doel. Als je dan vrij voor de keeper komt, moet je zorgen dat je op een 0-1 voorsprong komt en via Tolga kwamen we op voorsprong”, aldus Ersun Yanal. 

“Daarna kregen we voor en na de rust twee doelpunten tegen, door individuele fouten. Een tegenstander als deze straft die gelijk af. We waren in die fase te wild en te ongeduldig.”

Een 2-1 achterstand in het begin van de tweede helft is niet waarvoor je tekent, maar perspectief bieden doet zo’n score nog altijd. Immers: je hebt er slechts één treffer voor nodig om de aansluiting te vinden. “Maar de 3-1 viel al snel, na weer een individuele fout. Die werd genadeloos afgestraft.”

“We hebben nu bepaalde fouten gemaakt. Dat is één. Maar die moeten we nu niet nog een keer maken. Tuurlijk moeten er fouten zijn in het voetbal, maar we moeten geen smoesjes verzinnen. Ondanks deze fouten moeten we niet uit het spel breken,” aldus Yanal.
Artikel delen met vrienden:


Reacties (3) 


+: 1585
-: 0
R: 3499
Level 5

Die fouten kan je niet toerekenen aan de spelers, maar aan jou! Je moet leren om spelers op hun "juiste" posities op te stellen:
- Jailson is een middenvelder, geen centrale verdediger (niet eens ervaring!). Je hebt Serdar, Rami en Sadik.
- Ozan is geen rechtsback, maar een middenvelder.
- Dirar is geen linksback, maar een rechtsback/rechtervleugel.
- Deniz is geen vleugelspeler, maar een nummer 10. Je kon beter met Deniz beginnen i.p.v. Kruse omdat Deniz ervaren is.
- Zanka is wisselvallig en onbetrouwbaar.
- Je probeert steeds vanuit achter op te bouwen maar het lukt niet, en de tegenstander had dat al na eerste helft door. In tweede helft begonnen ze voorin te drukken (met 5 spelers, je ziet dat in herhaling) en kwam de tweede doelpunt binnen een minuut of 5.


+: 129
-: 10
R: 494
Level 3

Daarom Turken 0.0 verstand.+: 11450
-: 0
R: 11639
Level 5

We hebben daarnaast een keepers probleem, ik vertrouw Altay en Harun voor geen meter. We moesten gewoon Ospina halen..

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen