Officieel: UEFA tikt Fenerbahçe flink op de vingers vanwege overtreden FFP


uefafb
De UEFA heeft Fenerbahçe weer flink gestraft vanwege het niet nakijken van de afgesproken Financial Fair Play-regels. Toch is de Turkse topclub relatief goed van af gekomen. Hieronder zie je waarom. 
In 2016 had UEFA een boete van 7,5 miljoen euro uitgedeeld aan Fenerbahçe. Toen was de afspraak dat de Turkse topclub vier jaar lang de uitgaven aan spelers meer in verhouding moest brengen met de inkomsten en ook moest het verschil tussen uitgaande en inkomende transfers dalen. Dat is Fenerbahçe dus niet nagekomen. 

UEFA meldt vrijdag dat 2 miljoen euro van de inkomsten van Fenerbahçe uit deelname aan Europese clubcompetities wordt ingehouden. Grootste straf is dat Fenerbahçe in 2020/21 en 2021/22 geen nieuwe spelers mag inschrijven in de Champions League of Europa League. Ook mag Fenerbahçe maximaal 23 spelers op de spelerslijst zetten. Als Fenerbahçe voor 15 oktober laat zien dat men bezig is om de schuldenlast beheersbaar te maken om weer een gezonde financiële huishouding te hebben, dan wordt de 2 miljoen euro niet meer ingehouden.
Artikel delen met vrienden:


Reacties (2) 


+: 16
-: 10
R: 54
Level 1

Komop man we moeten af van deze mega schulden het enige wat we kunnen doen is nu kampioen worden en Champions league geld vangen of volledig op jeugd focussen i know fener can do it top: :fb:


+: 5676
-: 0
R: 8936
Level 5
+1

'''Jullie hebben teveel schulden'' Laten we jullie 2 miljoen euro inhouden

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen