Fenerbahçe wint dankzij sterke eerste helft van Zenit


asety
Fenerbahçe heeft dinsdagavond het eerste duel in de knock-outfase van de Europa League met Zenit Sint-Petersburg gewonnen. De “Gele Kanaries” wonnen in eigen huis met 1-0.

In de Turkse competitie gaat het allerminst naar wens voor Fenerbahçe, maar in de Europa League bereikte de club de volgende ronde. Zenit Sint-Petersburg kwam dinsdagavond op bezoek in Istanbul, maar Fenerbahce was heer en meester op het veld. De ploeg van Ersun Yanal miste veel kansen voor het doel van Zenit. De Russische ploeg had bijna niets in te brengen. De eerste hoekschop van de Russen was pas in de 62e minuut.
 
De enige goal van de wedstrijd viel na twintig minuten spelen. Islam Slimani vond het net binnen het zestienmetergebied en werd zo matchwinner. Vlak voor de rust was Harun Tekin de grote man bij Fenerbahce. Penalty killer Harun stopte ook de strafschop van Robert Mak. 
 
In de tweede helft was de wedstrijd meer in balans. Fenerbahçe kwam zelf na de onderbreking evenmin tot uitgespeelde kansen, maar had uiteindelijk weinig nodig om de zege over de streep te trekken.
 
Het bleef bij 1-0, waardoor Zenit Sint-Petersburg tijdens de return op 21 februari aan de bak moet om het tij te keren.
 
Artikel delen met vrienden:


Reacties (7) 


+: 11516
-: 0
R: 11710
Level 5
+1

Echt jammer dat het 1 doelpunt is geworden, we konden makkelijk 3 intikken maarja als je Slimani als spits hebt dan kan je niet scoren. Ayew ging voor 20 minuten in spel en ik zag hem niet eens voor 2 minuten spelen. Meteen wegsturen.


+: 664
-: 0
R: 1405
Level 5

Slimani heeft 1 bal gehad in de 16 en gescoord. Als Isla zn voorzetten gewoon goed waren geweest had je er 1 of 2 meer gemaakt. Over Ayew ben ik het eens maar hij werkt wel hard en loopt voor en achter vandaar dat hij er in kwam.+: 11516
-: 0
R: 11710
Level 5

Aub man deze gast is kapot met bal vast te houden, elke keer vraagt die een overtreding terwijl Sadik met een lantaarnpaal moest omgaan en nog steeds aangepakt heeft.


+: 664
-: 0
R: 1405
Level 5

Iyi sen naber @h09


+: 169
-: 0
R: 676
Level 4

1-0 is veelste mager , denk dat Zenith het thuis wel afmaakt helemaal als het daar begint te vriezen , want niemand anders dan die Russen of Oekraïners kunnen op een bevroren veld spelen of lekker potje ballen als het -5 graden is


+: 3327
-: 10
R: 9066
Level 5

Goed voor Turkije dat Fener hier de winst pakt en het was ook verdiend.

Vond vooral Skrtel en Sadik sterk spelen.

Zenit was wel onthutsend zwak. Je kon goed zien dat ze 2 maanden geen serieuze wedstrijd hebben gespeeld. Hopelijk gaat Fener door..

P.s Wat een penaltykiller is die Harun toch+: 220
-: 0
R: 1017
Level 5

Fener had nog een paar doelpunten moeten maken. De return kan best eens lastig worden als Zenit gaat jagen.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen