Duitsland, Frankrijk en Portugal kunnen alledrie tegelijk naar de knock-outfase


aportue
Volgend jaar vindt het Europees Kampioenschap voetbal 2020 plaats. Niet alleen het eindtoernooi is deze keer uniek omdat het in maar liefst twaalf verschillende landen wordt gespeeld, maar ook de kwalificatieprocedure verloopt dit maal anders.
Aan het uiteindelijke EK 2020 zullen 24 landenteams meedoen. Maar hoe werkt de kwalificatie voor dit EK voetbal eigenlijk? Hieronder de uitleg over de eindronde.

De zes groepen (A tot en met F) bestaan elk uit vier ploegen, waarvan de beste twee van elke groep doorgaan naar de knock-outfase. 

Ook de vier beste derde ploegen gaan door naar de achtste finales, voor er wordt overgegaan naar de gebruikelijke kwartfinales, halve finales en de finale. Zo vallen er na de groepsfase slechts acht ploegen af. 

Duitsland, Frankrijk en Portugal zitten in Groep F. Daar zal IJsland, Hongarije of Bulgarije nog bijkomen(Play-Offs). Omdat de vier beste derde ploegen doorgaan naar de achtste finales maken Duitsland, Frankrijk en Portugal alledrie de kans om als de beste nummer drie te eindigen in de groep.

De 51 wedstrijden worden in een periode van 31 dagen afgewerkt.
Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen