Officieel: Besiktas bereikt akkoord met SoccerLAB


soccerlab
Besiktas zal sportmanagementsoftware SoccerLAB gaan inzetten bij zijn jeugdafdeling.
Dat meldt de Turkse topclub via de officiële kanalen. SoccerLAB doet het behoorlijk goed. De sportmanagementsoftware helpt clubs, academies en federaties al enkele jaren met het beheer van spelers en alles wat daarbij komt kijken. Het is een ERP-pakket dat specifiek op sportverenigingen is gericht. Je kunt er dankzij moderne technieken niet alleen volledige video-analyses in opnemen, maar ook trainingen en medische data, net als een scoutingmodule. Zo kunnen clubs de conditie van hun spelers beter monitoren. Grote clubs als Bayer Leverkusen, PSV Eindhoven, Club Brugge en de Qatar Aspire Acedemy maken al meer dan tien jaar gebruik van SoccerLAB.
Artikel delen met vrienden:


Reacties (3) 


+: 9055
-: 0
R: 13605
Level 6

Wie proberen ze nou voor de gek te houden. We weten allemaal dat ze hier nauwelijks gebruik van gaan maken. Ze willen ons hiermee wijs maken dat ze zich voortaan intensiever op de jeugd gaan richten, maar hier zijn ze een beetje te laat mee. Fikret Orman had zulke stappen moeten nemen direct toen hij in 2012 voorzitter werd, niet aan het einde van zijn 2e volle termijn, 7 jaar later. En zeker niet met een onbenul als Metin Albayrak aan het hoofd van de jeugdopleiding.


+: 547
-: 0
R: 2050
Level 5

Waarom denk je dat ze hier nauwelijks gebruik van gaan maken? Als het goed geïmplementeerd wordt kan het best wel slagen (ze hebben ook een lokale projectmanager in Turkije).

Misschien had hij wel andere dingen aan zijn hoofd toen hij net aan de roer kwam. Dat hij nu aan het einde van zijn 2e termijn is hoeft niet te betekenen dat hij niet met nieuwe initiatieven kan komen.

Ik denk dat het goed is dat ze investeren in dit soort oplossingen, je schijnt het ook goed te kunnen koppelen met diverse systemen zoals Tableau. Je kunt veel data analyses loslaten op voetballers.+: 9055
-: 0
R: 13605
Level 6

Andere dingen aan zijn hoofd? Dit was letterlijk één van de doelen die hij noemde in 2012. Je kan iemand met verstand en ervaring aan het hoofd van de jeugdopleiding zetten en hem de ruimte geven om wat op te zetten, terwijl jij je bezig houdt met alle rechtszaken, crediteuren e.d. Fikret Orman hoeft niet alles persoonlijk te doen, hij kan delegeren.

7 jaar later pas worden er 'stappen' genomen, maar wel met een hoofd jeugdopleiding met nauwelijks ervaring en met geen verstand van voetbal, en met een scoutingsteam waar geen gebruik van wordt gemaakt omdat 'jonge spelers duur zijn'. Moet ik dan geloven dat dit echt een serieuze stap is en dat ze hier volledig gebruik van gaan maken?

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen