‘Coronavirus kan Amsterdam Airport en Istanbul Airport treffen’

3

De viering van Chinees Nieuwjaar komend weekend vergroot de kans dat het dodelijke coronavirus zich naar Europa verspreidt, stelt het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding.

Het virus, dat overdraagbaar blijkt van mens op mens, heeft tot nu toe negen levens geëist. Amsterdam Airport en Istanbul Airport hebben maatregelen getroffen om de virus.

Het nieuwe coronavirus dook vorige maand op in Wuhan, een miljoenenstad in het Chinese binnenland. Over het virus is nog veel onbekend, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Wel is duidelijk dat de symptomen afwijken van bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen. Daarbij zijn de klachten vaak mild, maar nu hebben patiënten ook longklachten en koorts. Ook kunnen ze kortademig zijn.

Bron van de besmetting was vermoedelijk een markt in Wuhan. Inmiddels zijn er ruim 900 besmettingen bekend, bijna allemaal in China. Daar zijn ook negen mensen overleden.

Login om een reactie te versturen!
3 Commentaar discussies
0 Discussie antwoorden
0 Volgers
 
Meest gereageerde reactie
Commentaar auteurs
3 Gebruikers die hebben gereageerd
BONZAIKARTALLARIAbinizMemosifo Gebruikers van recente reacties
  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
sifo
Lid
Level 2
Punten:166
sifo
Offline

Ze moeten in Wuhan blij wezen dat ze geen Caner hebben. Anders zouden ze ergere ziektes krijgen.

AbinizMemo
Lid
Level 1
Punten:13
AbinizMemo
Offline

Ey cinliler siz masum muslumara izdirab cektireceksin Allah bunun cezasini vermeyecek mi . Bu hastalik Daha cok van alir

BONZAIKARTALLARI
Lid
Level 2
Punten:125

Verbod op het in- en uitreizen naar China.